Se pregătesc schimbări pentru diaspora. Ce proiect este în curs
Social

Se pregătesc schimbări pentru diaspora. Ce proiect este în curs

Deputatul de diaspora Daniel Popescu, vicepreședintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a solicitat în Camera Deputaților dinamizarea adoptării Proiectului de lege nr. 575/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români, care este blocat de un an de zile în Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților (Cameră decizională în acest caz).

Importanța proiectului de lege constă în faptul că adaugă la actualul cadru legislativ o componentă electronică mai pregnantă, în acord cu evoluția tehnologică pe care o cunoaște societatea informațională în prezent. Este vorba despre introducerea cărții electronice de identitate și despre o serie de facilități care decurg din implementarea acesteia pentru românii din țară și de peste hotare.

Deputatul Daniel Popescu consideră nejustificată întârzierea emiterii unui raport suplimentar privind Proiectul de lege nr. 575/2017 de către Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. Acest proiect a fost trimis către Comisia amintită încă din luna decembrie a anului trecut și de acesta depinde dezbaterea și adoptarea lui de către Camera Deputaților. Merită amintit faptul că proiectul de lege a fost adoptat de Senat, a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și a fost supus dezbaterii în Camera Deputaților. De asemenea, el a primit avizul altor cinci comisii prin care a trecut, pe lângă un prim raport favorabil din partea Comisiei pentru administrație publică a Camerei Deputaților.

În contextul de mai sus, deputatul Daniel Popescu a solicitat repunerea în cel mai scurt timp cu putință a proiectului pe ordinea de zi a Comisiei pentru administrație publică pentru emiterea unui nou raport favorabil, astfel încât proiectul să poată fi adoptat de plenul Camerei Deputaților (care este și Cameră decizională).” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Nicolae Daniel Popescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.