Protest Mut în fața legilor Justiției
Protest Mut în fața legilor Justiției
Social

Protest Mut în fața legilor Justiției. Incidente în fața Guvernului. UPDATE

Protest Mut în fața legilor Justiției

Protest Mut în fața legilor Justiției – se întâmplă la Piața Victoriei, unde oamenii stau în ploaie pentru a protesta faţă de legile justiţiei şi amendamentele la Codurile penale. Aceste proiecte vor fi dezbătute mâine, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache. Flashmobul a fost realizat prin intermediul rețelelor de socializare.

Oamenii şi-au acoperit ochii cu benzi negre și stau cu toții cu fața spre Guvern. Tăcerea va dura timp de 30 de minute. Organizatorii flashmobului au scris pe Facebook.

„Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioşi. Aşa cum va deveni Justiţia în România. Mesajul va fi paşnic, puternic şi clar: după adoptarea legilor justiţiei, magistraţii din România vor deveni neputincioşi în faţa furtului, abuzului şi violenţei grupurilor infracţionale din România. Şi la fel vom deveni noi toţi. Opriţi modificarea legilor justiţiei!”

Actrița Oana Pellea, va fi și ea printer protestatari și a scris pe Facebook.

„Plouă. E frig. E de neieșit din casă. Dumneavoastră alegeți. Eu voi fi în stradă. Pentru că nu vreau să-mi fie rușine de mine”

Începând cu ora 17.00, un nou protest a fost de asemenea anunțat în Piața Victoriei. Pagina de Facebook a evenimentului, este intitulată după discursul Regelui Mihai I din Parlament, din 2011: „Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul” și a afișar următorul mesaj:

„Ieşim duminică să tragem un semnal de alarmă faţă de asaltul împotriva justiţiei. Hai să fim cu toţii în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt”.

Jandarmeria a reacţionat după incidentele şi scandalul din stradă. Mii de protestatari au fost blocaţi din marşul lor spre Palatul Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a recunoscut problemele din stradă şi a explicat de ce jandarmii au împiedicat marşul protestatarilor. „Nu au fost situaţii deosebite. Au fost tensiuni. Primele au fost când au plecat din Piaţa Victoriei spre Calea Victoriei. S-a încercat să îi ţinem pe trotuar cât mai mult. Nu am reuşit acest lucru. S-a blocat Calea Victoriei. La Palatul Parlamentului au fost redirecţionaţi către Parcul Izvor. Nu am vrut să blocăm două bulevarde. I-am redirecţionat către Izvor, acolo unde se află şi în acest moment”, a spus Georgian Enache la Digi 24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.