Probleme mari la TAROM. Se apropie de faliment
Social

Probleme pentru aeronavele din Sibiu. Întârzieri de 3 ore la decolare

Aeronavele au întârzieri, marți, de până la trei ore, atât la aterizarea, cât și la decolarea de pe Aeroportul Internațional Sibiu, din cauza condițiilor meteorologice fiind necesare operațiuni de degivrare, scrie mediafax.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu, Alexandra Păcuraru, pe parcursul zilei de marți s-au înregistrat întârzieri atât la aterizare, cât și la decolare, din cauza operațiunilor de degivrare. În Sibiu, ninge de luni noaptea.

„S-au înregistrat întârzieri din cauza necesității efectuării proceselor specifice operării în condiții de iarnă. Precipitațiile sub formă de zăpadă cu conținut ridicat de apă au îngreunat procesul de degivrare a aeronavelor, determinând, implicit, creşterea timpului necesar pentru degivrarea acestora”, a spus Păcuraru.

Potrivit reprezentantului AIS, zborul Sibiu – München (operat de Lufthansa) avea ora programată pentru plecare 06.05 și a decolat la 07.18, cursa Sibiu – Tel Aviv avea : ora programată pentru plecare 06.10 și a decolat la ora 06.43, iar avionul Sibiu – Dortmund, cu ora programată de plecare 07.10, a decolat la 09.29.

De asemenea, mai spune Păcuraru, cursa Sibiu – München (operată de Tarom) avea ora programată de plecare 07.15 și a reușit să decoleze la ora 10.51; iar zborul Sibiu – Bucureşti, cu ora programată de plecare 12.10, are oră estimată de plecare 14.30.

Avionul Sibiu – Nurnberg, care ar fi trebuit să plece din Sibiu la ora 12.45 are oră estimată de plecare 14.15.

Încă de luni noaptea, în Sibiu ninge puternic și sunt condiții de depunere a poleiului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.