DOSARUL ”MICROSOFT”. Instanța respinge probe.Nume grele implicate
Pe cine acuză procurorii DNA în cazul licențelor Microsoft
Social

Pe cine acuză procurorii DNA în cazul licențelor Microsoft

Pe cine acuză procurorii DNA în cazul licențelor Microsoft

Pe cine acuză procurorii DNA în cazul licențelor Microsoft – deoarece s-a deschis un nou dosar pentru cazul licențelor Microsoft în urma căruia statul a pierdut zeci de milioane de euro. Omul de afaceri, Claudiu Florică și fostul tenisiman, Dinu Pescariu sunt cei care au denunțat afacerea. Ei sunt primii chemați de procurorii anti-corupție pentru explicații.

În acest moment, cei doi au calitatea de suspect în acest nou dosar, al 4-lea ce s-a desprins din speța inițială ce privește contractele de închiriere a licențelor Microsoft. Acuzațiile vizează fapte de spălare a banilor și au legătură cu momentul inițial al încheierii contractului cadru, la sfârșitul anului 2004.

Se suspectează că aproximativ 20 de milioane reprezintă comisioane necuvenite încasate de cei care au mediat legătura dintre furnizorul licențelor și Executiv. Prețul total achitat de Guvernul României este de peste 50 milioane de dolari.

Pentru a justificat sumele primite, un întreg mecanism financiar a fost pus în mișcare, de unde și acuzațiile de spălare de bani asupra celor doi. Claudiu Florică și Dinu Pescariu mai sunt judecați într-un dosar legat de aceleași contracte, însă cele încheiate în 2009 de Guvernul României. Instanța supremă are pe rol acest dosar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.