PANTONE 18-3838 Ultra Violet este Culoarea lui 2018
PANTONE 18-3838 Ultra Violet este Culoarea lui 2018
Social

PANTONE 18-3838 Ultra Violet este Culoarea lui 2018

PANTONE 18-3838 Ultra Violet este Culoarea lui 2018

PANTONE 18-3838 Ultra Violet este Culoarea lui 2018- anunț făcut de către Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori.

Directorul executiv al institutului, Lee Eiseman, a motivat opțiunea prin:


„Violetul este o culoare complexă. Trăim vremuri complexe, iar vremurile complexe cer culori complexe“

Eiseman a explicat:

Ne luptăm cu o administraţie care doreşte să anuleze decenii de progrese în domeniul drepturilor civile, a justiţiei economice, a ecologizării şi multe altele. Ne confruntăm cu inegalitatea şi abuzul de gen. Dar pe cât de repede aceste forţe ne aruncă în trecut, pe atât de rapid noi ne îndreptăm spre viitor datorită inovaţiilor puternice în domeniul biotehnologiei, inteligenţei artificiale şi designului“ oferind și alte motive pentru opțiunea violet aprins. Ea vizând problemele sociale cu care se confruntă societatea actuală şi făcând referire, de asemenea, la alegerile politice făcute de administraţia prezidenţială a SUA.

Pantone Color Institute™ a realizat această culoare pentru a onora memoria lui Prince. Au fost inspirați de culoarea pianului Yamaha cu care acesta urma să își susțină concertele prin lume, înainte de a pleca dintre noi.

De-a lungul carierei, Prince a fost întotdeauna asociat cu această culoare, redată în albumul şi filmul „Purple Rain“, dar şi în ţinutele sale vestimentare. Potrivit CNN, Victoria Finlay, autoarea volumului „The Brilliant History of Color in Art“, violetul este o culoare foarte specială, asociată cu roialitatea şi biserica.

Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone Color Institute a declarat că Suntem onorați că am lucrat la dezvoltarea celui de-al doilea Simbol al Dragostei (Love Symbol #2), o nuanță unică de purpuriu realizată în memoria lui Prince – un simbol al iubirii, un artist emblematic cu un stil distinctiv. Pantone înseamnă mai mult decât un trend în lumea designului. Culoarea reprezintă o reflexie a ceea ce este necesar în lumea de astăzi.

Paradoxal, violetul aprins este o nuanţă foarte provocatoare, dar este şi o culoare liniştitoare, în acelaşi timp. Acesta este genul de culoare care ne trimite, din punct de vedere istoric, la originalitate, ingeniozitate şi gândire vizionară. Acestea sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un viitor semnificativ.” – a mai completat Leatrice Eiseman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.