Greșeală sau incompetență? Clarificări privind reducerea taxelor salariale în domeniul construcțiilor
Social

INS. Stabilitate în industrie și servicii, creșterea prețurilor în construcții

În cadrul anchetei de conjunctură din luna ianuarie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%), informează INS, conform mediafax.ro

Activitățile care vor înregistra tendință de creștere sunt cele de fabricare a produselor din cauciuc și mase plastice (sold conjunctural +18%) și cele de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +17%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13%). Managerii estimează, de asemenea, o scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creștere a acestora (sold conjunctural +16%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -9%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -5%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

Conform estimărilor din luna ianuarie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitatea numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +10%).

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii