Facebook atacat de un fost executiv
Facebook atacat de un fost executiv
Social

Facebook atacat de un fost executiv

Facebook atacat de un fost executiv

Facebook atacat de un fost executiv – Chamath Palihapitiya, care a fost vicepreşedinte al segmentului de „creşterea numărului de utilizatori” în cadrul companiei Facebook, a transmis în 2011, înainte de a pleca din companie un mesaj dezaprobator cu privire la politica companiei.

Acesta a declarat: „efectul pe termen scurt, condus de dopamină, împreună cu bula de feedback pe care am creat-o, distrug modul în care funcţionează societatea. Nu există discurs civic, nu există cooperare, ci doar dezinformare şi neadevăr.”

El a mărturisit că se simte „extrem de vinovat” din cauza muncii pecare a depus-o pentru „instrumentele care distrug bazele modului în care funcţionează societatea”. Potrivit The Guardian, Chamath Palihapitiya, se alatură unui grup din ce în ce mai mare de foşti executivi ai Facebook şi Google care critică modul în care produsele acestor companii „se joacă” cu psihicul uman.

Comentariul lui a venit după cel al unuia dintre fondatorii Facebook, Sean Parker, care a criticat modul în care compania „exploatează vulnerabilităţile psihologiei umane”. Palihapitiya a mai declarat că el nu deține controlul asupra acțiunilor companiei, dar că decide controlul asupra deciziilor personale, precum și ale familei sale, în interiorul căreia dezaprobă utilizarea aplicației.

„Pot controla doar decizia mea, de aceea nu folosesc prostia aia. Pot controla şi deciziile copiilor mei, de aceea nici pe ei nu îi las să folosească prostia aia”

Remarcile făcute în cadrul unui eveniment de la Stanford Business School avertizează audiența cu privire la independența deciziilor personale precum și a influenței pe care o are acestă alicație asupra comportamentului social.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.