Doliu în lumea literară
Doliu în lumea literară
Social

Doliu în lumea literară

Doliu în lumea literară

Doliu în lumea literară – Sue Grafton, prolifica autoare a romanelor incluse în ”Alphabet Series” (”Seria Alfabetului”), printre care se numără ”A” Is for Alibi”, a decedat la vârsta de 77 de ani, conform AFP. Personajul principal al acestei serii polițiste este detectiva particulară Kinsey Millhone.

După o luptă grea de 2 ani de zile cu cancerul, Sue Gafton a decedat joi, potrivit mesajului fiicei sale de pe Facebook. Fiica acesteia a precizat și faptul că că „Y is for Yesterday” va fi ultimul roman semnat de Sue Grafton, amintind totodată că mama sa nu și-a droit niciodată ca romanele să-I fie ecranizate și că îi va respecta această dorință:

„Mulţi dintre voi ştiţi că ea s-a exprimat categoric cu privire la faptul că romanele sale nu vor fi niciodată transformate în filme sau în seriale de televiziune şi, în acelaşi timp, că nu va autoriza niciodată utilizarea altei persoane care să scrie în numele său”, a notat Jamie pe Facebook.

„Ţinând cont de aceste lucruri şi de iubirea profundă şi plină de respect pe care draga şi dulcea noastră Sue a manifestat-o pentru familia noastră, alfabetul se termină acum la Y.”

Sue Gafton a devenit celebră datorită romanelor din ”Alphabet Series”. Prima carte inclusă în această serie, ”A” Is for Alibi”, a fost lansată în 1982, iar ultima, „Y is for Yesterday”, a apărut în librării în luna august 2017.

Cărţile semnate de ea au fost traduse în 26 de limbi, potrivit site-ului oficial.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.