Deces în cazul Exploziei de la Mina Uricani
Deces în cazul Exploziei de la Mina Uricani
Social

Deces în cazul Exploziei de la Mina Uricani

Deces în cazul Exploziei de la Mina Uricani

Deces în cazul Exploziei de la Mina Uricani, unde pe data de 30 Octombrie, patru mineri au fost răniți, în urma unei explozii care a avut loc în Mina Uricani. Un al cincilea minier care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era dispărut şi a fost localizat după trei ore şi jumătate, decedat.

Declaratia Ministrul Energiei

Luni, Ministrul Energiei – Toma Petcu, a declarat, referitor la explozia care s-a produs la mina Uricani: În zonă nu existau cabluri electrice care să ducă la producerea unui scurtcircuit sau la o explozie. Toate aceste date vor fi verificate Îîn cadrul unei anchete a procurorilor.

Tot Ministrul Energiei a declarat că cei trei mineri răniţi au suferit arsuri de gradul 3, unul pe 30 la sută din suprafaţa corpului, iar ceilalţi doi pe peste 50 la sută. Toţi minerii aveau asupra lor echipamentele de protecţie.

”Nu cunoaştem sursa aprinderii”, a afirmat Toma Petcu, care a declarant că la ora asta nu se ştie cum s-a produs acumularea de gaze.

Un al doilea minier, Alin Băran, victimă a accidentului de la Mina Uricani din 30 octombrie, a murit, joi dimineaţă, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Prefectul de Hunedoara, Kiszely Fabiu, a declarant pt Mediafax, fiind informat de către ITM.

„A murit în această dimineaţă, în jurul orei 05.30. Este vorba despre cel care era cel mai grav dintre ei, cu peste 40% arsuri pe suprafaţa corpului şi care avea căile aeriene foarte afectate. Celalalt este bine, mâine va fi externat”, a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.

Acum mai putin o lună un alt accident a avut loc prin prăbuşirea unei galerii în mina Lupeni. Doi mineri au murit atunci, unul singur a supravieţuit.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.