Cod Galben
Cod Galben în vigoare. Porturile au fost închise, duminică, din cauza vântului puternic, potrivit IGPR.
Social

Cod Galben în vigoare. Porturile au fost închise, duminică, din cauza vântului puternic, potrivit IGPR.

Cod Galben în vigoare. Porturile au fost închise, duminică, din cauza vântului puternic, potrivit IGPR.

Cod Galben în vigoare. Porturile au fost închise, duminică, din cauza vântului puternic, potrivit IGPR. Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia au fost închise potrivit unui update dat de Mediafax.

Constanţa se află, duminică, sub atenţionare cod galben de vânt până la ora 16. Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 60 de kilometir pe oră şi temporar poate atinge 70 de kilometri pe oră.

Codul galben de ninsori a intrat în vigoare sâmbătă, activ până duminică, în intervalul 15.00-16.00, iar codul galben de vânt este în vigoare duminică, în intervalul 02.00 – 16.00.

MAI anunţă, după şedinţa de analiză privind pregătirea pentru iarnă, care a avut loc sâmbătă, că MAI acţionează zilnic cu 9.800 de poliţişti, precizând că poliţia rutieră va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile.

Ministerul a informat:

„În această perioadă Ministerul Afacerilor Interne acţionează zilnic cu 9.800 de poliţişti, dintre care 1.500 de la rutieră, 5.200 de pompieri, 7.000 de jandarmi, 3800 poliţişti de frontieră. Tot în această perioadă, pentru urgenţele medicale, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie sunt pregătiţi să intervină zilnic cu 8 elicoptere, in condiţiile în care starea vremii o va permite. Efectivele poliţiei rutiere vor acorda o atenţie sporită drumurilor intens circulate, în special a celor care fac legătura între diverse regiuni ale ţării şi zonele montane. Misiunea lor este fluidizarea traficului dar atunci când situaţia o va impune, în colaborare cu administratorul drumului, poliţia rutieră va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile şi va oferi şoferilor rute alternative”

Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenţionare de călătorie pentru 16 regiuni din ţara vecină, Bulgaria, în contextul în care Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie local a emis o avertizare cod galben de vânt puternic.
Avertizarea este valabilă pentru 16 regiuni: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Razgrad, Tărgovişte, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna, Sliven, Stara Zagora, Plovdiv, Pazardjik.

Se pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (n.a.- doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.