100.000 de IT-iști vor pierde din salarii din cauza unei legi anapoda
Social

Cât de mult se folosește calculatorul și internetul în România

Cât de mult se folosește calculatorul și internetul în România

Cât de mult se folosește calculatorul și internetul în România – Institutul de Statistică (INS) a anunțat că rata informatizării este în creștere cu 3,6% puncte procentuale. Două din trei gospodării au calculator, iar aproximativ 68% au conexiune la Internet.

“Din totalul gospodăriilor din România, aproape două treimi (65,6%) au avut în anul 2017 un calculator acasă, 65,9% dintre acestea concentrându-se în mediul urban. (…) În anul 2017, 68,6% dintre gospodăriile din România au avut acces la reţeaua de internet de acasă, în creştere faţă de anul 2016 cu 3,6 puncte procentuale, 64,3% dintre acestea concentrându-se în mediul urban.”

La nivelul anului 2017, pe plan territorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea Bucureşti-Ilfov, urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest.

Documentul INS arată:

“Cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la internet sunt înregistrate de regiunile Sud-Muntenia (63,3%) şi Nord-Est (61,3%).”

Din punctul de vedere al dotării gospodăriilor cu calculatoare, nu se remarcă diferenţe prea mari între regiuni, ponderea acestora situându-se între 50% şi 70% din numărul total de gospodării din fiecare regiune, cu excepţia regiunilor Bucureşti-Ilfov (82,6%), Vest (73,2%) şi Nord-Vest (72,0%).

“Înzestrarea cu calculatoare este mai frecventă în cadrul gospodăriilor alcătuite din mai multe persoane, astfel sunt dotate cu calculatoare, 90,6% dintre gospodăriile cu patru persoane, 87,3% dintre gospodăriile cu trei persoane, faţă de 57,9% dintre gospodăriile cu două persoane şi 35,7% dintre gospodăriile de o persoană”– arată documentul.

Dotarea cu calculatoare la nivel de gospodărie este condiționată și de statutul ocupațional al capului gospodăriei – “ponderea cea mai mare este întâlnită în cadrul gospodăriilor conduse de salariaţi (90,9%), urmată la distanţa de gospodăriile conduse de alte persoane inactive (inclusiv elev\student) 75,0%. “

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.