muzică populară
Social

Cât câstigă un artist de muzică populară? Cine se află in fruntea clasamentului?

Au făcut avere…pe scenă. Nu sunt cei mai bogaţi români, dar sunt printre cei mai cunoscuţi şi îşi ‘îngraşă’ conturile, aproape săptămânal, cu zeci sau sute de mii de euro. Nunţi, botezuri sau zile ale oraşelor, sunt manifestările de la care aceştia nu lipsesc niciodată.

Chiar dacă nu ajung la câştigurile Andrei sau ale Deliei, cântăreţii de muzică populară au reuşit să strângă o avere din concertele pe care le susţin într-un an întreg, relatează bugetul.ro.

Potrivit libertatea.ro, în capul clasamentului artiștilor de muzică populară campioni la încasări se află Constantin Enceanu, Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican, Steliana Sima, Emilia Ghinescu ce au o medie săptămânală de 3 evenimente ce, la un calcul simplu, pun la sfârșit de an peste 120.000 euro. Aceștia nu suferă nici în perioadele de post căci, sărbători locale, festivaluri populare, de sezon și aniversări, toate cu cântec, se organizează din plin oriunde în țara noastră. Nici Ionuț Dolănescu n-o duce rău, având în vedere că jumătate de an locuiește în Statele Unite. Cât se află în România, alături de mama- Maria Ciobanu- și de soția sa, strânge ca o furnicuță cam cât fac ceilalți în tot anul. Cu cheltuieli mai mari, având în vedere că nu-s așa mobili din cauza trupelor de acompaniament,  în top se găsesc Aurel Tămaș, Dumitru Furdui și violonistul basarabean Nicolae Botgros, primul milionar în euro din muzica populară.

În zona muzicii de petrecere campioni sunt Nicu Paleru (care a făcut avere cu melodia ”Beau vinu’ cu borcanu’), Ghiță Munteanu, Puiu Codreanu, Tinu Vereșezan, cel ce a lansat succesul ”Mândră floare trandafir”, aceștia având și un extra câștig din atenții.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii