ALERTĂ. Poliția a făcut anunțul. Nu se mai eliberează Cazierul Judiciar
ALERTĂ. Poliția a făcut anunțul. Nu se mai eliberează Cazierul Judiciar
Social

Avertimentele Poliției de Anul Nou. Grijă la “Colindători”

Avertimentele Poliției de Anul Nou. Grijă la “Colindători”

Avertimentele Poliției de Anul Nou. Grijă la “Colindători” – Noaptea dintre ani este prilej de bucurie, dar și un motiv în plus de a fi mai prevăzători decât de obicei, după cum ne avertizează și Poliția Română. Colindătorii nu sunt mereu de cea mai bună credință, iar sub paravanul tradițiilor de Anul Nou se pot ascunde persoane care doar vor să vadă ce uși sunt deschise.

Comunicatul Inspectoratului General al Poliției (IGPR) recomandă cetățenilor să nu primească colindătorii în casă și să aiba grija la bunurile lăsate în scara blocului pentru că de multe ori infractorii se pot da lucrători la societatea de energie electrică sau gaz pentru a putea intra pe casa scării.

„Când primiţi colindători, este bine să nu îi primiţi în casă, acest lucru se poate face şi în uşa casei sau a apartamentului.”

IGPR avertizează și cu privire la copii lăsați acasă sau apartamentele nesupravegheate:

„Copiii sunt rugaţi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă. Daca nu vă petreceţi Revelionul acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră. Furturile din locuinţe pot fi prevenite prin asigurarea locuinţelor cu elemente de Securitate.”

Un alt aspect important pe care Polița Română îl are în vedere în comunicatul său este siguranța copiilor care merg la colindat:

„Asiguraţi-vă că aveţi cunoştinţă despre traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în zilele de sărbătoare, pentru ca aceştia să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheţii sau altor factori climatici ori de altă natură). Comunicaţi cu copiii dumneavoastră, pentru ca aceştia să înţeleagă pericolul la care se expun deplasându-se în zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci (păduri, desişuri, margini de localităţi). Sfătuiţi-i pe copii să colinde în grupuri, pentru a se feri de pericole sau pentru a observa, mai uşor, orice element care ar putea să le primejduiască viaţa sau integritatea fizică”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.