Bărbat de 54 de ani spulberat de tren la Ploiești
Bărbat de 54 de ani spulberat de tren la Ploiești
Social

Accident feroviar. Un tren de marfă a lovit o cisternă plină cu motorină

Un mecanic de locomotivă care a sărit din mers după ce trenul de marfă pe care-l conducea a lovit, vineri, o cisternă încărcată cu 30.000 de litri de motorină, în Portul Constanța, a fost rănit. Potrivit echipelor de intervenție, cantitatea de motorină scursă este minoră.

Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs în zona Porții 9 de acces în Portul Constanța, între un tren de marfă și o cisternă încărcată cu motorină, pe o linie secundară de cale ferată.

Șoferul cisternei ar fi încercat să forțeze trecerea la nivel cu calea ferată, iar în urma impactului, cisterna s-a desprins de capul-tractor și s-a răsturnat, fiind târâtă peste cinci metri pe terasamentul căii ferate.

Incidentul s-a soldat cu o singură victimă, mecanicul de pe locomotivă, care a sărit din mers de teama unei explozii. El a suferit un traumatism la unul dintre picioare.

„Conducătorul unei autocisterne nu s-a asigurat la nivelul trecerii cu calea ferată, moment în care a fost cisterna a fost acroșată de locomotiva unei garnituri de tren. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a manevrantului locomotivei”, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Cisterna era încărcată cu 30.000 de litri de motorină, dar, conform polițiștilor, au fost înregistrate scurgeri minore de combustibil, care nu afectează mediul înconjurător.

În zonă a fost trimisă și o autospecială de stingere de la Detașamentul Port al ISU „Dobrogea”, pentru asigurarea perimetrului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.