Managerul Spitalului de boli infecţioase Iaşi vrea lockdown şi vaccin obligatoriu pentru unele categorii 3
Sănătate Ultima Ora

Managerul Spitalului de boli infecţioase Iaşi vrea lockdown şi vaccin obligatoriu pentru unele categorii

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, dr Florin Roşu, spune că este necesară iniţierea unui nou lockdown pentru o perioadă de minim de două săptămâni.

„Din punctul meu de vedere este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitManagerul Spitalului de boli infecţioase Iaşi vrea lockdown şi vaccin obligatoriu pentru unele categorii 4atea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit. Cu riscul oprobiului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr Florin Roşu.

Acesta a adăugat că Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi continuă să îngrijească pacienţi COVID-19 pozitivi la capacitate maximă.

„În fiecare zi externăm pacienţi, dar, din nefericire, locul acestora este imediat ocupat de persoane care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport maxim din punct de vedere al oxigenului”, a spus dr Roşu.

Medicul îndeamnă populaţia să se vaccineze.

„Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când datorită creşterii ratei de vaccinare numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.