Persoanele cu boală celiacă din România pot primi protecție. Ce măsuri se vor lua
Sănătate

Vești bune! Imunoglobulina este pe drum

Vești bune! Imunoglobulina este pe drum

Vești bune! Imunoglobulina este pe drum – 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficiențe primare pleacă spre spitale. Conform unei informări a Companiei Naționale UNIFARM către Ministerul Sănătății, de astăzi ar trebui să înceapă livrarea către spitale a dozelor de imunoglobulină pentru pacienții cu imunodeficiențe primare.

Conform procedurilor europene, cele 900 de doze au primit certificatul de calitate. Într-o primă etapă ele vor fi direcționate către spitalele unde există urgențe și apoi către spitalele de unde au fost solicitate.

Ministrul Sănătății, dr. Florian Bodog, a declarat:

„Am cerut SC UNIFARM să livreze în regim de urgență aceste doze de imunoglobulină ca să ajungă cât mai repede la pacienți. Producătorul ne-a informat că luna viitoare va mai livra încă 2.000 de doze din acest produs”

Peste 2.000 de doze de immunoglobulină au fost livrate sâptămâna trecută către unitățile ce au cazuri de urgență în secțiile de Terapie Intensivă. Încă 1.000 de doze vor fi trimise către spitale până la sfârșitul acestui an.

Citește și: Scandalul vaccinurilor. Premierul Tudose întâlnire de urgență cu ministrul sănătății

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii