Planuri mari în cazul unei Maternități din România. Vor crește finanțările
Sănătate Social Ultima Ora

TRAGEDIE. Numărul BEBELUȘILOR INFECTAȚI la maternitatea Giulești este în CREȘTERE

A crescut numărul bebeluşilor ce au fost contaminaţi cu stafilococ auriu. Se pare că încă trei copii diagnosticaţi cu piodermită au fost internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Bebeluşii infectaţi cu această bacterie periculoasă s-au născut la maternitatea Giuleşti.

Începând cu sfârșitul lunii octombrie şi până acum, au fost înregistrate 17 cazuri confirmate de bebeluși infectați cu stafilococ aurii.

14 dintre aceștia sunt încă internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii spun că sunt în stare stabilă, dar au probleme ale căilor respiratorii şi iritaţii la nivelul pielii.

Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Grigore Alexandrescu, stafilococul auriu este rezistent chiar şi la cel mai puternic antibiotic.

În urma controlului efectuat că către de inspectorii de sănătate publică s-a descoperit că doi medici şi nouă asistente de la Maternitatea Giuleşti sunt purtători de stafilococ auriu. Autorităţile au cerut oprirea temporară a internarilor şi dezinfectarea totală a spitalului. Aproape 70 de operaţii au fost anulate, după ce au fost sistate internările la această maternitate. Conducerea maternităţii consideră însă decizia pripită şi spune că doar trei cazuri de contaminare pot fi reproşate medicilor de acolo.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.