Revolta medicilor. Sorina Pintea va fi demisă. Ministru sănătății a mințit. FOTO 3
Clasament bombă. Spitalele cu cele mai multe cazuri de mită
Ultima Ora Politic Sănătate

Revolta medicilor. Sorina Pintea va fi demisă. Ministru sănătății a mințit. FOTO

Vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie.

Decizia Sorinei Pintea este aspru criticată de parlamentarii PMP.

Aceștia condamnă cât se poate de dur decizia Guvernului de a amâna examenul de rezidenţiat, o decizie cât se poate de proastă atât pentru viitorii rezidenţi, cât şi pentru sistemul de sănătate şi pacienţii români, afirmă viceliderul grupului PMP din Camera Deputaţilor, Petru Movilă.

”În acest an, Ministerul Sănătăţii a reuşit să abramburească de tot organizarea acestui examen important. Iniţial, examenul de rezidenţiat era programat în 10 noiembrie, dar a fost amânat cu o săptămână după ce minţile luminate din Guvern au realizat că îl programaseră în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale şi nu existau suficiente săli disponibile.

Astăzi este anunţată o a doua amânare a examenului, generată tot de proasta organizare din Guvern”, spune Movilă.

Deputatul susţine că amânarea examenului de rezidenţiat este un argument în plus pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

Revolta medicilor. Sorina Pintea va fi demisă. Ministru sănătății a mințit. FOTO 4

 

„Pe lângă argumentele de până acum pentru care o moţiune este absolut necesară, iată că avem încă un argument care arată foarte clar că singurele calcule care contează pentru Guvern sunt cele politice şi electorale ale PSD şi ale sateliţilor săi. S-a ajuns în această situaţie pentru că PSD guvernează cu o ignoranţă totală faţă de români şi România şi cu desconsiderarea celor două sisteme fundamentale – educaţia şi sănătatea. Având în vedere toate aceste argumente, parlamentarii PMP vor vota fără rezerve moţiunea de cenzură. Guvernul Dăncilă trebuie să plece urgent, înainte de a distruge de tot această ţară”, a arătat Movilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.