Sorina Pintea caută scuze. O pacientă cu arsuri grave, transportată la Viena pe banii rudelor
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Sănătate

Sorina Pintea ATENȚIONEAZĂ. Suspendând cursurile nu înseamnă că mergem la mall 

Sorina Pintea a declarat, după ce a anunțat că vineri cursurile sunt suspendate, că nu ne aflăm în epidemie de gripă, însă măsurile implementate sunt aceleași ca în cazul acestui fenomen. Pintea a mai spus că elevii, chiar dacă nu merg la ore, tot trebuie feriți de spațiile aglomerate, conform mediafax.ro

„Suspendând cursurile nu înseamnă că mergem în colectivități, adică la mall sau în alte locuri aglomerate. Trebuie să înțelegem că suntem în plin sezon gripal. (…) Nu suntem încă în epidemie. Avem două săptămâni la rând, două săptămâni epidemice. În momentul în care avem trei, declarăm epidemie. Dar măsurile pe care Ministerul Sănătății le implementează sunt aceleași ca în cazul unei epidemii”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

Potrivit ministrului Sănătății, școlile nu vor fi închise vineri din cauza deceselor, ci din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu viroze respiratorii.

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 34.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, măsura suspendării cursurilor pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, a fost aprobată printr-un ordin al Ministerului Educației. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii