Peste 500 de farmacii care vând stupefiante
Peste 500 de farmacii care vând stupefiante
Sănătate

Românii sunt disperați. Ce au cumpărat de la farmacii pentru a se protja de gripă

Gripa i-a trimis pe români la farmacii, pentru măsuri care să contracareze dobândirea virusului. Cererea de măști de protecție și vaccin antigripal este atât de mare, încât în multe farmaciile din București aceste produse s-au epuizat. S-au făcut comenzi la furnizori, dar acestea întârzie, potrivit libertatea.ro

Medicii spun că, pe lângă vaccinare şi grija la igiena personală, respectiv spălatul mâinilor pentru a opri răspândirea virusului, purtarea măștilor este extrem de importantă. Mai multe farmacii din Capitală au rămas fără măști și vaccinul antigripal, relatează Digi24. Farmaciștii spun că au făcut deja comenzi la furnizori, dar în unele cazuri acestea au fost anulate, din lipsa produselor.

Medicii recomandă purtarea măștii, în cazul persoanelor bolnave, dar și sănătoase. Îi ferim pe ceilalţi, în cazul în care am luat deja virusului, dar ne şi protejăm de persoanele bolnave din jur. „E o filtrare, de fapt. Gândiţi-vă la o situaţie concretă. Intrăm într-o cameră de gardă şi dacă n-avem mască la intrare, s-ar putea să luăm gripa până să reuşim să ne izolăm de persoana bolnavă”, a explicat Adrian Marinescu, medic internist. Deși ambele sunt infecții respiratorii, răceala şi gripa au simptome diferite. Gripa debutează brusc, la 2 zile de la contactul cu omul bolnav, în timp ce în cazul virozei vorbim de o evoluție treptată. Febra este comună ambelor infecții, doar că în cazul gripei temperatura depășește 39 de grade. În plus, frisoanele, oboseala și tusea frecvente și severe sunt semne clare că virusul gripal s-a instalat în organism, în timp ce în cazul unei răceli ne vom confrunta cu frisoane rare și tuse productivă.

Pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea virusului, oficialii Ministerului Sănătăţii au decis ca toţi elevii să stea vineri acasă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.