Procurorii au descins la Primăria sectorului 5. Anchetă penală. FOTO
Procurorii au descins la Primăria sectorului 5. Anchetă penală. FOTO
Ultima Ora Justiție Politic Sănătate Social

Procurorii au descins la Primăria sectorului 5. Anchetă penală. FOTO

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, după ce în Sectorul 5 au fost distribuite, fără respectarea normelor de protecție împotriva infecției cu coronavirus, pachete către populație care conțineau și materiale electorale cu primarul Daniel Florea.

Procurorii au descins la Primăria sectorului 5. Anchetă penală. FOTO 7

„La dată de 25 martie 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 s-a înregistrat dosarul penal având că obiect denunțul penal formulat de un partid politic cu privire la comiterea infracțiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, constând în aceea că, începând cu dată de 15 martie 2020, reprezentanții UAT Sector 5, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nicio protecție adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5, în scop electoral”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5.

Procurorii au descins la Primăria sectorului 5. Anchetă penală. FOTO 8

Procurorii menționează că în acest caz a fost începută urmărirea penală în rem, adică privitor la fapta.

Primăria Sectorului 5 anunță că va continuă „să acorde sprijin tuturor cetățenilor, pentru a traversa cu bine perioada dificilă actuală”.

„Am distribuit, până acum, 50.000 de pachete de igienă și 75.000 de pachete cu fructe. Vom continuă, în perioada următoare, respectând toate normele de igienă, că și până acum, să acordăm sprijin, asigurându-ne că pachetele vor ajunge în fiecare gospodărie din sector.Toate acțiunile primăriei sunt comunicate public, transparent! Cei care încearcă să vafacă rău, făcându-mi mie plângeri penale pentru a opri această acțiune, nu au nicio șansă de reușită”, a declarat primarul Daniel Florea.

Procurorii au descins la Primăria sectorului 5. Anchetă penală. FOTO 9

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.