Părerea astrologului! Cine gestionează epidemia de Covid-19 în România? (II) Astăzi, Marcel Vela și Nicolae Ciucă 1
Breaking News Exclusiv Sănătate Social Ultima Ora

Părerea astrologului! Cine gestionează epidemia de Covid-19 în România? (II) Astăzi, Marcel Vela și Nicolae Ciucă

Sergiu Bălan astrolog

Epidemia de coronavirus din România trebuie gestionată. Preferabil, eficient, pentru a scăpa cât mai repede de molima care pune economia mondială pe butuci. În țara nostră, cei care au această nobilă misiune sunt, în principal, Președintele și Premierul, Ministrul Afacerilor Interne, Ministrul Apărării, Ministrul Sănătății și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Vom încerca să analizăm cum se descurcă fiecare, în funcție de tranzitele astrale de pe harta astrală a fiecăruia. Continuăm cu Marcel Vela și Nicolae Ciucă.

Marcel Vela deține portofoliul Afacerilor Interne și este o figură pe care ne-am obișnuit să o vedem la ceas de noapte, când prezintă, cu un ton echilibrat, ordonanțele militare aferente stării de urgență din România. Și el este nativ Gemeni – este născut la 2 iunie 1963, Caransebeș (stați liniștiți, că surprizele nu se opresc aici!)! Luna domniei sale este plasată în Balanță, ceea ce explică atât diplomația de care dispune, cât și empatia, faptul că este solidar cu poporul aflat într-o situație deloc plăcută sau confortabilă.

Marcel Vela este un om echilibrat (trigon Soare-Lună, Mercur și Venus în Taur), care are, și el, Marte în Leu, ca și predecesorii din acest studiu. Cu o diferență – astrul este conjunct cu Uranus, fapt ce-l poate determina la acțiuni bruște, ieșite din tipar. De fapt, întreaga sa prestație de până acum arată neconvenționalism, întrucât românii nu prea sunt obișnuiți cu polițiști, ci cu… milițieni.

Actualul ministru al Internelor are toate premisele unui reformator al instituției, prin propriul exemplu.  Drept este că miracolul nu se poate înfăptui nici peste noapte și nici fără contribuția populației, cu un vot de încredere. Marte activează Regulus, o stea regală binecunoscută, care, iată, l-a adus în postura în care îl cunoaștem.

Fiind născut la o săptămână și ceva după Ludovic Orban, hărțile celor doi au oarece similitudini, inclusiv în materie de tranzite.  Prin urmare, și ministrul Internelor, Marcel Vela, va ”beneficia” de opoziția lui Marte în casa a X-a (a funcției și demnității publice) cu Pluton natal, un aspect care-i va pune nervii la încercare, ca și retrogradarea lui Venus, micul benefic, în prima casă. Cu toate acestea, Uranus  natal îl protejează cu un trigon la Nodul Nord Lunar – este posibilă o schimbare, dar fără mari probleme.

În plus, dacă este un om care ”se are bine” cu Divinitatea, va funcționa și trigonul lui Neptun în tranzit cu Nodul Nord Lunar natal. Pe scurt, în cazul său, chiar par să funcționeze niște protecții excelente! Atenție la Lilith, poate leza popularitatea, dar Jupiter natal veghează, apărându-l!

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării,  iese din ”tiparul” de până acum, al Gemenilor. El este ”verișor astral” cu Gemenii, adică Vărsător (născut la 7 februarie 1967, în Oltenia) și are Luna în Capricorn (emoții bine controlate, supuse controlului rațional, acces la funcție publică).

Mercur și Venus sunt în sensibilul semn al Peștilor (spirit de sacrificiu), iar Marte este plasat la finele Balanței (acționează în interesul celorlalți, le reprezintă interesele, alege calea diplomatică). Uranus, stăpânul zodiei natale, este în Fecioară – semn al administrației și al eficienței – conjunct cu Pluton, un astru al puterii.

Ca mai toată lumea (având în vedere că trăim vremuri kharmice, de echilibrare), și Nicolae Ciucă trece prin momente… interesante. Saturn în tranzit a intrat în semnul său natal, Vărsătorul, dar va retrograda în Capricorn, casa a XII-a (a spitalului, a bolilor cronice) din tema sa astrală. Acolo mai sunt Jupiter și Pluton, deci se poate reactiva, teoretic, o afecțiune mai veche.

Există protecții, prin trigoanele de la Pluton/Uranus natale din Fecioară, care îi pot furniza energia și mentalul necesare pentru a se reechilibra rapid, într-o perioadă în care armata chiar este importantă pentru țară (Marte tranzitează prima casă a temei natale a României). Ar mai trebui să fie atent la segmentul cap/față/circulație cerebrală, dată fiind prezența lui Lilith în Berbec, conjunctă cu poziția natală.

Și, poate cel mai important aspect – Uranus în tranzit va face conjuncție cu Nodul Nord Lunar, prin iulie, dând un prim semnal despre o schimbare de destin. Uranus va retrograda, dar va reveni în aceeași poziție, la orb fix, prin aprilie-mai anul viitor. Fiind vorba despre Uranus, este de reținut că ”nu aduce anul ce-aduce ceasul”!

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.