Sorina Pintea caută scuze. O pacientă cu arsuri grave, transportată la Viena pe banii rudelor
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Sănătate Ultima Ora

Ministrul Sănătății va sesiza Parchetul, după ce un copil a murit în urma unei operații la un spital privat

Sorina Pintea a declarat, luni, referitor la cazul copilului care a murit în urma unei operații la un spital privat din Capitală, că DSP a trimis Corpul de Control pentru verificări, subliniind că există deja un raport preliminar. Pintea a spus că MS poate sesiza Parchetul și Colegiul Medicilor, scrie Mediafax.

„DSP, încă de dimineață, a trimis Corpul de Control acolo privind modul în care s-au respectat procedurile. Există un raport preliminar. Protocoalele și proceduri comune atât spitalelor publice, cât și spitalelor private. Nu există nicio diferență. Nu cunosc datele problemei, ce s-a întâmplat. Există un protocol operator, există un protocol postoperator. Sunt lucruri standard. Nu este o problemă generală. Nu putem generaliza. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat acolo. Am înțeles că părinții au chemat echipajele SMURD și ce am înțeles – că acest copil era în Terapie Intensivă și era intubat când au ajuns echipajele SMURD. (…) Ministerul Sănătății poate sesiza Parchetul și Colegiul Medicilor”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Verificările vin după ce un copil în vârstă de un an și 8 luni a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, în urma unei operații de hernie inghinală.

Reprezentanții Spitalului Sanador au precizat că, fiind vorba de un deces din cauze neștiute, nu vor face declarații, însă echipajul SMURD a fost chemat de familie, nu de spital.

”Referitor la solicitarea dvs., având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declarații referitoare la acest eveniment. Dorim să menționam că echipajul SMURD a fost chemat de aparținătorii pacientului, și nu de către Spitalul Clinic Sanador, acesta alăturându-se echipei Sanador care inițiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare”, au precizat reprezentanții Sanador.

De asemenea, Ministerul Sănătății a transmis în cursul zilei de luni, că a cerut verificări cu privire la procedurile efectuate în cazul copilului de 1 an și 10 luni.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, o echipă a Direcției de Sănătate Publică București verifică astăzi modul în care s-au respectat procedurile și protocoalele medicale în cazul copilului de 1 an și 10 luni care a decedat la un spital privat

din București, după ce a fost operat de hernie inghinală. În funcție de rezultatul verificărilor, daca va fi necesar, Ministerul Sănătății va sesiza Colegiul Medicilor din România”, a transmis Ministerul Sănătții, printr-un comunicat de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.