CORONAVIRUS! A început testarea națională. Se folosește cea mai avansată metodă medicală
CORONAVIRUS! A început testarea națională. Se folosește cea mai avansată metodă medicală
Sănătate Social Ultima Ora

Medicii nu vor să se testeze anti-Covid pe banii lor

Peste 30 de angajaţi din sistemele sanitar şi de asistenţă socială, membri ai Federaţiei Sanitas, depun, luni, memorii la Guvern, în care solicită prim-ministrului finanţarea adecvată a celor două domenii, dar şi renunţarea la proiectele de lege prin care angajaţii nevaccinaţi din sistemele medical şi de asistenţă socială sunt obligaţi să îşi achite testele medicale anti covid.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas care aşteaptă în faţa sediului Guvernului să depună documentele afişează pancarte inscripţionate cu mesajele: „CÎŢ(i) oameni vrei să-şi dea demisia din centrele de asistenţă socială?”, „CÎŢ(i) ca noi vrei să plece din sănătate?”,”Dacă ne luaţi nouă dreptul la muncă, greul pandemiei cine o să-l mai ducă?” sau „Sănătatea, 9% din PIB” şi „Nu austeritate în Sănătate”.

În memorii, sindicaliştii Federaţiei Sanitas mai cer eliminarea inechităţii generate de îngheţarea salariilor pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, personalul TESA şi administrativ.

Altă solicitare din memoriu este plata corectă a tuturor sporurilor angajaţilor din cele două sisteme, prin calcularea acestora la nivelul salariului aflat în plată şi nu la nivelul salariului din anul 2018.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.