ÎPS Teodosie atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis! ”Este un soi de blestem pentru ortodocși” 1
Ultima Ora Breaking News Sănătate Social

ÎPS Teodosie atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis! ”Este un soi de blestem pentru ortodocși”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat, miercuri, la România TV că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Paşte, vom avea înmormântări, „este ca un soi de blestem”.

”Creștinii se simt neglijați și părășiți. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămâna de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Toți regii României au simțit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia.

Domnul Vela e un om de credință. Creștinii așa văd, că pe un atac. (…) A încetat ciumă când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniți și ne aduceți lumina și paște. Acea afirmație, ‘după sărbători vom avea înmormântări’, e că un soi de blestem.

Să nu se mai facă astfel de afirmații. De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi, de acolo, așteptăm ocrotire. Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul și cu președintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creștinii care vor Sfânta Lumina știu de ordine ”, a  declarat Teodosie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.