Gabriela Firea vrea roboți care să hăituiască infecțiile nozocomialele prin spitale
Sănătate Ultima Ora

Gabriela Firea vrea roboți care să hăituiască infecțiile nozocomialele prin spitale

”Terminatori” în spitalele bucureștene – aceasta este ambiția Gabrielei Firea. Primarul general a supus votului o Hotărâre de Consiliu General prin care se vor achiziționa roboți pentru curățenie în unitățile sanitare administrate de Primăria București. Obiectivul principal al acestor roboți va fi distrugerea infecțiilor intraspitalicești.

Gabriela Firea vrea roboți care să hăituiască infecțiile nozocomialele prin spitale

În anul 2016, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spunea că 80% din spitalele din România ar trebui închise pentru că sunt îmbâcsite cu infecții intraspitalicești. Această situație dezastruoasă a făcut ca tragedia di Colectiv să se amplifice: răniții care nu au murit din cauza arsurilor au decedat în urma infecțiilor nozocomiale.

Pe scurt, spitalele românești sunt o nenorocire pentru pacienți.

Tehnic, un spital atacat de infecții nozocomiale trebuie închis și dărâmat – adică, Voiculescu știa ce spune! Dar, ce faci cu bolnavii, unde îi duci?

În acest context scandalul s-a stins natural și nimeni nu a luat nici o măsură. Spitalele colcăie mai departe de microbe, pe podele, prin pereți, peste tot.

Primarului general a găsit însă soluția: ”Tehnologie revoluționară de eliminare a infecțiilor nozocomiale din spitale cu ajutorul roboților”.

Proiectul va costa 189.210 euro și se va derula în Spitalul ”Victor Babeș”. Dacă va avea success, va fi generalizat în tot Bucureștiul.

”Tehnologia revoluționară” se bazează pe un sistem de dezinfecție cu ultraviolete cu xenon.

Menționăm că, deocamdată, nomativele care spun că un spital infectat cu nozocomiale trebuie dărâmat sunt în vigore, în ciudat ”Terminatorilor” Gabrielei Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.