Firea renunță la taxa Oxigen. renunță la taxa Oxigen. Contravaloarea vinietelor deja cumpărate va fi returnată 5
Breaking News Economic Sănătate Social Ultima Ora

Firea renunță la taxa Oxigen. renunță la taxa Oxigen. Contravaloarea vinietelor deja cumpărate va fi returnată

Vinieta ecologică și inclusiv restricțiile din zona centrală au fost abrogate prin votul Consiliului General al Municipiului București (CGMB). În ceea ce privește vinietele achizitonate până în prezent, contravaloarea acestora va fi returnată, anunță Municipalitatea.

„Am inițiat acel proiect pentru a veni în sprijinul și completarea măsurilor luate de Primăria Capitalei pentru a îmbunătăți calitatea aerului. În timpul dezbaterii publice privind introducerea vinietei ecologice, cei mai mulți dintre bucureșteni nu s-au opus măsurilor. Cu toate acestea, după intrarea în vigoare a actului normativ, respectiv dată de 01 ianuarie, au apărut foarte mulți contestatari ai proiectului, iar unii dintre aceștia au depus plângeri prealabile, solicitând în instanța anularea hotărârii pentru introducerea măsurii antipoluare. Prin urmare, am realizat – la acel moment – o consultare publică, iar 85% dintre respondenți au susținut anularea restricțiilor de circulație și a vinietei. De asemenea, au fost înregistrate și 441 de plângeri prealabile formulate de cetățeni sau organizații, care cer în instanța anularea hotărârii privind introducerea vinietei”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

Edilul spune că nu abandonează proiectul Oxigen în sine.

„Continuăm cu o mulțime de alte măsuri – unele sunt deja începute, altele în plan – altele au avut etape pilot și dorim extinderea lor, pentru că au înregistrat succes, așadar lucrăm la acest capitol în continuare – pe mai multe planuri. Este doar o bătălie pe care va trebui, poate, să o regândim, războiul cu poluarea continuă”, a spus Firea.

În ceea ce privește vinietele achizitonate până în prezent, contravaloarea acestora va fi returnată.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii