Direcția de Sănătate Publică
Sănătate

Direcția de Sănătate Publică infirmă existenta unei epidemii cu bacteria Kelbsiella

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat, joi, că la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi cazurile de infectare cu bacteria Klebsiella nu au avut nicio legătură epidemiologică între ele.

Liviu Stafie, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat că probele preluate de la angajaţii Maternităţii Cuza Vodă au fost negative, acestea fiind luate după ce doi bebeluşi au murit la câteva zile după naştere după ce au fost infectaţi cu bacteria Kelbsiella.

Cel mai probabil, susţine reprezentantul DSP, nou născuţii ar fi luat virusul de la vizitatori.

„Am primit rezultatele de la Institutul Cantacuzino, privind tipizarea moleculară a şapte tulpini de Kelbsiella Pneumonie – patru recoltate de la hemocultura prematurilor, care au făcut infecţie asociată asistenţei medicale, dintre care doi au murit, şi trei de la personalul sanitar, care au evidenţiat cinci profiluri diferite. Astfel se infirmă legătura epidemiologică dintre cazuri”, a declarat Liviu Stafie.

Potrivit acestuia, DSP a recoltat 29 de probe la nivelul secţiei, din care 20 de probe de sanitaţie, cinci probe de apă sterilă şi patru probe de aeromicrofloră. Toate acestea au fost negative din punct de vedere epidemiologic.

La sfârşitul lunii noiembrie autorităţile sanitare ieşene au demarat o anchetă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce mai mulţi nou-născuţi au fost infectaţi cu Klebsiella, iar doi dintre copii au murit.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.