DEZASTRU. Țânțarul-tigru a mai omorât 4 oameni în România. Autoritățile sunt neputincioase 1
Sănătate Social Ultima Ora

DEZASTRU. Țânțarul-tigru a mai omorât 4 oameni în România. Autoritățile sunt neputincioase

Ministerul Sănătăţii anunță că, în ultima săptămână, au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile. În total, 25 de oameni au murit.

DEZASTRU. Țânțarul-tigru a mai omorât 4 oameni în România. Autoritățile sunt neputincioase

Răspândirea în lume…

 

În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: 5 în București, 3 în județul Iași, câte două cazuri în județele Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în județele Caraș Severin, Prahova, Galați, Vaslui și Suceava, scrie mediafax.ro.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienți care prezentau co-morbidități.

În București au fost înregistrate 7 decese, 4 în județul Iași, 2 în județul Constanța, 2 în județul Dolj, 2 în județul Olt și câte 1 deces în Alba, Brăila, Galați, Covasna, Dâmbovița, Suceava, Teleorman și Prahova.

În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă în această perioadă s-au înregistrat încă 4 decese.

Virusul este răspândit de ”țânțarul-tigru”, apărut în Europa cu doar câțiva ani în urmă. Ouă ale acestei insecte au sosit și în România în cauciucuri la mâna adoua, de import, pline cu apă de ploaie.

Pentru perioada următoare, se așteaptă ca tendința de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue pentru că vine frigul. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populatiei sa ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.