Bolnavii de cancer din România, primesc o veste excelentă de la Bruxelles
Bolnavii de cancer din România, primesc o veste excelentă de la Bruxelles
Breaking News Externe Sănătate Social Ultima Ora

Descoperirea Secolului în Medicnă. CANCERUL a fost învins

O celulă care este parte a sistemului imunitar omenesc ar putea sta la baza unui tratament universal pentru cancer, spun cercetătorii Universității din Cardiff, citați de BBC News.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Cardiff a descoperit o metodă de tratament care ar putea vindeca toate tipurile de cancer. Deocamdată, cercetarea a fost făcută doar în laborator, iar tratamentul nu a fost testat pe pacienți, dar experții spun că descoperirea are un potențial enorm.

Oamenii de știință au explicat că la baza cercetării lor stă descoperirea unei celule în sângele omenesc. Celula T este o celulă imunitară, care ”scanează” organismul pentru a afla dacă în acesta există amenințări care trebuie eliminate. Important este că această celulă poate ataca mai multe tipuri de cancer.

”Există șansa de a trata toți pacienții”, a declarat profesorul Andrew Sewell pentru BBC, preluat de libertatea.ro. ”Înainte, nimeni nu credea că acest lucru este posibil. Avem perspectiva unui tratament universal, cu o singură celulă T care să fie capabilă să distrugă mai multe tipuri diferite de cancer”, a adăugat Sewell.

Receptorul celulei T interacționează cu o moleculă numită MR1, care se găsește la suprafața fiecărei celule din organismul omenesc. Se presupune că această moleculă semnalează sistemului imunitar metabolismul defectuos care se produce în interiorul unei celule canceroase.

Terapiile cu celule T există deja, iar imunoterapia reprezintă una dintre cele mai importante descoperiri în tratamentul cancerului. Dar acestea funcționează la un număr mic de cancere. Cercetătorii din Cardiff spun că noua descoperire ar putea duce la un tratament universal.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.