Cum ne ajutăm digestia după sărbători
Cum ne ajutăm digestia după sărbători
Sănătate

Cum ne ajutăm digestia după sărbători

Cum ne ajutăm digestia după sărbători

Cum ne ajutăm digestia după sărbători – după mesele îmbelșugate de Crăciun în care ne-am răsfățat cu toate bunătățile pot duce la diverse probleme cu digestia, vezica biliară, chiar și insomnii. Alina Stoica, nutriționist, are câteva sfaturi de cum putem scăpa de ele în mod natural.

Care sunt cele mai frecvente probleme digestive și cum putem scăpa de ele?

Pentru a combate constipația, balonarea sau arsurile este recomandat să consumăm alimente cu cât mai multe fibre active, cum ar fi fructele și legumele. Un fruct deosebit de bun pentru digestie este ananasul crud, nu în compot. Acesta conține bromelina, substanță care facilitează digestia.

Cum poate fi combătută retenția de apă?

Se recomandă consumul sucurilor ce conțin țelină, lime, castravete și ghimbir. Deasemenea, se recomandă consumul de ceaiuri depurative ce conțin mătase de porumb, soc sau teci de fasole.

Ce ar trebui să evite persoanele care au probleme cu vezica biliară?

Consumul de alimente grase, în special grăsime animală, trebuie evitat. Deasemenea trebuie evitat consumul de sosuri grase cum ar fi maioneza și asociera mâncărurilor grase cu alcoolul.

Ce trebuie să beți dacă aveți probleme cu somnul?

Ceaiul de valeriană sau ceaiul roșu (roiboos) sunt foarte bune dacă suferiți de insomnii.

Ce trebuie să faceți în zilele următoare pentru a evita astfel de probleme?

Asociați consumul de băuturi alcoolice sau sucuri cu multă apă. Este foarte importan să va mențineți hidratați. Asociați mâncarea uscata cu mâncărurile lichide pentru a vă ușura digestia. Consumați ceaiuri neîndulcite și faceți mișcare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.