Cine gestionează epidemia de Covid-19 în România? (IV) 1
Breaking News Exclusiv Sănătate Social Ultima Ora

Cine gestionează epidemia de Covid-19 în România? (IV)

Epidemia de coronavirus din România trebuie gestionată. Preferabil, eficient, pentru a scăpa cât mai repede de molima care pune economia mondială pe butuci.

În țara nostră, cei care au această nobilă misiune sunt, în principal, Președintele și Premierul, Ministrul Afacerilor Interne, Ministrul Apărării, Ministrul Sănătății și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Vom încerca să analizăm cum se descurcă fiecare, în funcție de tranzitele astrale de pe harta astrală a fiecăruia.

Acest ultim episod îl dedicăm celor care, prin natura profesiei și a specializării, sunt foarte implicați în gestionarea acestei epidemii – dr. Emilian Imbri, dr. Alexandru Rafila ȚI Adrian Streinu-Cercel care a fost demis recent.

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din București, este nativ Pești (născut la 3 martie 1954) cu Ascendent în Săgetător. Două semne medicale, ale mentalului superior, care favorizează spiritualizarea și îl recomandă perfect pentru profesia aleasă. De ce se bucură de succes și de recunoaștere dr. Imbri?

window._taboola=window._taboola||[]; _taboola.push({ mode: ‘sc-in-article-newsteam’, container: ‘taboola-sponsored-in-article’, placement: ‘Sponsored In Article’, target_type: ‘mix’ });

Pentru că Jupiter, stăpânul Ascendentului, este plasat exact în casa a VI-a a sănătății și a muncii – el este predestinat să muncească în spital, să se dedice acestei meserii nobile; în plus, marele benefic (adică Jupiter) activează Rigel, o stea fixă foarte norocoasă, care conferă abilități tehnice și artistice (poate scrie?), inventivitate, onoruri, fericire, etc. Când mai este și Peacock chiar pe Sensul Vieții (Nodul Nord Lunar), în Capricorn – o altă stea fixă, responsabilă cu viața lungă și cu faima – nici nu-i de mirare că funcția, demnitatea publică, prim-planul social fac parte din viața acestui om capabil de o compasiune autentică.

Fiind și un excelent administrator (spitalul de a cărui organizare se ocupă nu duce lipsă de absolut nimic în această perioadă dificilă pentru mai toate unitățile sanitare din țară), dr. Imbri demonstrează că este un spirit evoluat, care a integrat perfect semnul opus și complementar zodiei natale – Fecioara cea harnică, eficientă, critică și organizată până la amănunt. Tripla conjuncție Soare/Mercur/Venus este cea care îl face un bun, eficient, inteligent și diplomat comunicator.

Cu Pluton în tranzit peste Nodul Nord Lunar natal, dr. Emilian Imbri trăiește un moment astral unic și deosebit; el este un ales al sorții, dat fiind că Pluton este o planetă lentă, care ajunge rarissim pe Soarele, Ascendentul sau Nodul Nord Lunar natale ale unui nativ. Acum, Pluton face ceea ce știe el mai bine – reconfigurează, transformă spiritual, asigură saltul vibrațional.

Poate că nu este cea mai comodă perioadă din viața sa, dar câștigurile spirituale și sociale sunt foarte prețioase. În ajutor îi vine și Neptun, care tranzitează de câțiva ani Soarele său natal și îl infuzează cu inspirație și cu credință. Retrogradarea lui Venus prin casa a VI-a a muncii (13 mai-25 iunie) poate crea unele turbulențe, care vor fi depășite cu inteligență și cu umor.

Reprezentantul României la OMS, profesorul de microbiologie Alexandru Rafila, este un Capricorn (data nașterii – 27.12.1961) foarte echilibrat, care și-a valorificat din plin zestrea astrală. Astfel, semnul natal conține Marte, Soare și Mercur, într-o triplă conjuncție; aspectul este productiv, întrucât pune laolaltă organizarea, tenacitatea, răbdarea cu ambiția, combativitatea și energia, plus inteligența, spiritul practic, manualitatea, curiozitatea științifică, talentul la limbi străine.

Tot Capricornul îl găzduiește și pe Saturn, cel care a facilitat expresia socială și accesul la funcții, la rang. Aștrii zodiei natale fac trigoane cu Uranus, Luna și cu Pluton din Fecioara care patronează casa a IX-a a străinătății și a studiilor înalte – aspecte care explică figura frumoasă pe care dr. Rafila o face în calitate de reprezentant al țării sale  la unul dintre cele mai importante organisme internaționale, dar și munca de cercetare, ideile inovative, abordarea radicală (când este cazul).

Pandemia de Covid -19 îl solicită destul de mult, dat fiind că tocmai semnul natal suportă pasaje dure, profund transformatoare – Pluton, în primul rând, urmat de Nodul sud Lunar (care, din fericire, peste două săptămâni, trece în Săgetător) și de Saturn. Pentru dr. Rafila se încheie un ciclu saturnian de 29 de ani, urmând un salt. 2021 va fi și mai interesant, întrucât se va încheia și un ciclu jupiterian de 12 ani, iar Saturn și Jupiter din Vărsător vor face trigoane cu Axa Destinului de pe semnele comunicării  – Gemeni/Săgetător; probabil, va călători și mai mult decât până acum și îi vor fi recunoscute meritele.

Până atunci, Venus va agita apele în casa muncii și a sănătății, cu ocazia retrogradării din mai-iunie, dar nu cine știe ce – trigonul cu Jupiter natal funcționează protector. În plus, nu este exclusă materializarea unei oportunități pe care Alexandru Rafila o aștepta de mai multă vreme!

Celălalt spital bucureștean foarte implicat în epidemia de Covid-19, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, este legat de numele altui medic foarte prezent în mass-media acestor zile. Este vorba despre dr. Adrian Streinu-Cercel, născut la 30 august 1956. Avem, prin urmare, o Fecioară medicală norocoasă, pusă pe călătorit și, ocazional, pe filozofat (Soare conjunct cu Jupiter), cu Lună în Gemeni (are chef de vorbă, nu glumă!) și Mercur în Balanță (cu toate că diplomația nu pare a fi punctul său forte).

De ce infecțioase? Fiindcă Soarele face o conjuncție (la orb mai mare) cu Pluton, semnificatorul microorganismelor cu denumiri ciudate, care ne fac viața un iad când le apucă multiplicarea. Iar Saturn, semnificatorul clasic al carierei, este plasat în Scorpion, semnul lui Pluton! Ambele aspecte l-au făcut ceea ce este: un bun profesionist.

În tema sa natală, atrage atenția Marte retrograd (semnificând oarece probleme în administrarea energiei interioare) în Pești (poate că ar fi trebuit să facă psihologie și nu infecțioase – pentru echilibrare kharmică) în cuadratură cu Luna (plasată chiar în casa a X-a a carierei profesionale). Este un aspect delicat, care predispune la conflict, datorită durității și a lipsei de  flexibilitate, cu lezarea imaginii publice și posibila pierdere a suportului din partea celor apropiați. Dacă mai luăm în seamă și steaua fixă Alnilam (activată de Lună), care exact la temperament vulcanic și la scandal predispune, se poate închide cercul.

Spre deosebire de predecesorii săi, dr. Streinu-Cercel are de luptat și în viitor. Venus va retrograda în casa a X-a a imaginii publice și va face cuadratură cu Jupiter natal din prima casă, diminuând, teoretic, din șansă și protecții. Saturn, în tranzit prin casa a VI-a a muncii, cheamă la ordine  și întreabă despre una, despre alta, sancționează… Saturn este și planeta celor vârstnici, a înțelepciunii, a moderației și prudenței.

Marte, în tranzit prin casa a VII-a a parteneriatelor de orice fel, face conjuncție cu poziția natală (prin iunie), provocând demersuri consecutive unor decizii;  asocierile, parteneriatele pot fi reevaluate serios. Începând cu 28 iunie, belicosul astru va intra în Berbec, casa a VIII-a (boli grave, moșteniri), unde va ”sta”, cu tot cu retrogradare, până la anu’, de Bobotează!. Este o perioadă dificilă, în care doctorul are a se feri să nu ajungă (Doamne-ferește!) pacient.

 

 

 

 

Recomandări

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.