Ce să consumăm de Revelion. Sfatul Nutriționistului
Ce să consumăm de Revelion. Sfatul Nutriționistului
Sănătate

Ce să consumăm de Revelion. Sfatul Nutriționistului

Ce să consumăm de Revelion. Sfatul Nutriționistului

Ce să consumăm de Revelion. Sfatul Nutriționistului – După mesele încărcate din zilele de Crăciun, ar fi recomandabil să ne adaptăm puțin alimentația pentru a o aduce cât mai aproape de cea din timpul postului. Mai multe legume, supe sau lactate uşoare ar trebui consumate pentru a ne ajuta digestia.

Nutriționistul Damian Șerban ne oferă câteva sfaturi pentru a ne păstra starea de bine și după Revelion:

„În principiu, ar trebui să încercăm să nu continuăm festinul din zilele de Crăciun, să o luăm mai uşor, asta înseamnă cu mai puţine grăsimi, zahăr sau alcool. Chiar dacă ne-au rămas de la masa de Crăciun bunătăţi, ori să mâncăm mai puţin, ori să nu le mai mâncăm deloc. Să mergem către o alimentaţie mai apropiată de post, mai pe vegetale, ca să lăsăm tubul digestiv să intre în pauză, să îşi revină. Sunt recomandate salatele, tocăniţele de legume, supele şi lactate uşoare”

Pe cât de importante sunt alimentele din compoziția mesei, pe atât de importante sunt și cantitățile consumate, ne avertizează nutriționistul:

“Este bine să îţi alegi un fel sau două care îţi plac şi să te limitezi la ele sau să guşti câte puţin din toate, dar să nu încerci să mănânci porţii întregi.”

De asemenea, alcoolul și dulciurile ar trebui cosumate în cantități cât mai mici. Părinții ar trebui să aibă multă grija și la mesele copiilor pentru că organismul acestora e mult mai afectat de o masă copioasă decât al unui adult. Copii are trebui să se rezume la o masă de seară pentru că nu vor rămâne treji toată noaptea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.