CATASTROFĂ: Gripa aviară se apropie, din nou, de Românie! Este anunț oficial
Sănătate Economic Politic Social Ultima Ora

CATASTROFĂ: Gripa aviară se apropie, din nou, de Românie! Este anunț oficial

După peste porcină africană și amenințările recente ale pestei la oi și capre, o altă nenorocire se anunță pentru fermierii români: revine gripa aviară! Este informație oficială!

În județul Maramureș, autoritățile au emis o avertizare cu privire la gripa aviară care evoluează la nivel european și se aporpie de România.

Având în vedere situația epidemiologică la nivelul UE privind evoluția aviarei, la păsările sălbatice în Germania și la găinile outoare în Bulgaria, maramureșeni sunt îndemnați să respecte măsurile de prevenire a introducere bolii în exploatațiile non-profesinale și comerciale.

Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare, păsările din curți nu vor mai fi lăsate în afara gospodăriei și li se va asigura un acoperiș, de gen șopron, pentru ca păsările domestice să nu intre în contat cu cele sălbatice.

Se va evita, pe cât posibil, contactul gâștelor și rațelor cu celelelte păsări din curte.

Crescătorilor li se recomandă să poarte altă încălțăminte specială la păsări, diferită de cea obișnuită.

De asemenea, păsările din curte nu trebuie să bea apă sau să se hrănească din recipiente unde pot avea acces păsările sălbatice.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii