http://www.ana.gov.ro/rapoarte%20nationale/RN_2017.pdf
Sănătate Social

Care este cel mai consumat DROG în Romania. DOCUMENT

Care este cel mai consumat DROG în Romania. DOCUMENT

Cannabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, urmat de noile substanţe psihoactive, cocaină şi LSD, ecstasy, ciupercile halucinogene şi heroina, arată raportul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) privind situaţia drogurilor din România.„Cannabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, atât în populaţia generală, cât şi în cea şcolară.

După o perioadă de declin, sunt semne ale creşterii consumului de noi substanţe psihoactive în rândul populaţiei generale, în special al tinerilor.

Potrivit acestuia, cele mai consumate droguri după cannabis sunt noile substanţe psihoactipe, cocaina şi LSD, ecstasy, ciupercile halucinogene, heriona, amfetamine şi ketamina.Rezultate studiului arată o creştere a consumului de droguri în România de la ultimul studiu realizat de ANA în 2013, atât cel experimental de droguri ilicite (de la 6,6 la sută la 7,6 la sută), cât şi a consumului recent (de la 2,5 la sută la 4,1 la sută) şi cel actual (de la 1,1 la sută la 1,7 la sută). Specialiştii spun că o explicaţie pentru această creştere ar fi interesul pentru noile substanţe psihoactive, dar şi evoluţia consumului de cannabis.

România rămâne o ţară de tranzit pentru traficul de droguri, portul Constanţa fiind ruta alternativă preferată de grupările infracţionale pentru introducerea în Europa a cocainei, arată raportul. În acelaşi timp, la nivel naţional s-a dezvoltat interesul pentru cultivarea şi traficarea canabisului.

Raportul ANA aici :

http://www.ana.gov.ro/rapoarte%20nationale/RN_2017.pdf

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.