ALERTĂ medicală în România. Suspect de coronavirus la spitalul din Satu Mare 1
Breaking News Sănătate Social Ultima Ora

ALERTĂ medicală în România. Suspect de coronavirus la spitalul din Satu Mare

Primul caz de suspiciune cu infecție de coronavirus s-a înregistrat sâmbătă seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

Potrivit primelor informații neoficiale, este vorba despre un pacient sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu chinezi. Potrivit propriilor declarații, chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal.

Totuși, pentru a evita orice risc, medicii de la UPU Satu Mare au luat măsurile specifice de protecție prescrise prin protocol în asemenea cazuri și au dispus transportarea și izolarea sa la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean, unde i se vor face analize suplimentare și va fi ținut sub monitorizare permanentă.

Reamintim că prima suspiciune cu infecție de coronavirus din România a fost înregistrată în urmă cu trei zile la Reșița, la un asistent medical întors recent din Germania, însă în cazul lui, după analize suplimentare, virusul nu a fost confirmat, relatează saturmareonline.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.