Gărzile nu sunt recunoscute ca vechime în muncă. „PSD continuă batjocura la adresa cadrelor medicale”
Scandal la Facultatea de Medicină din Oradea. Decanul este condamnat la închisoare pentru omor
Sănătate

60% medici au semnat actele adiționale

60% medici au semnat actele adiționale – Laurențiu Mihai, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a anunțat că peste 60% dintre medicii de familie din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru.

Iată ce a declarat acesta (conform Agerpres):

CNAS îşi exprimă în continuare toată disponibilitatea. Am prelungit programul. Peste 60% dintre contractele de la nivelul ţării sunt semnate în acest moment. Sunt destui (n.r. – medici de familie) care au fost plecaţi şi doresc să semneze acum. Căutăm căi legale (…). Pe de altă parte, având în vedere că ultimele zile de anul trecut cât încă erau în contract au fost liberi – în sensul acesta căutăm o soluţie legală ca să le permitem să semneze şi astăzi. Sunt judeţe care mă sună să mă întrebe – oamenii s-au adunat, îi las să semneze. Vreau să fiu sigur că sunt în interiorul legii şi nu în afară. Pentru că legal prelungirea se poate semna în timpul valabilităţii contractului anterior”

Șeful CNAS a declarant că o întâlnire cu medicii de familie a fost programată încă de anul trecut, undeva în săptămâna cu 15 pentru a găsi soluții punctuale pentru partea cu SIUI.

Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei sunt nemulțumiți de fondurile alocate așa că protestul acestora va continua și nu vor semna actele adiționale pentru contractual cadru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.