Ministerul Apărării anunță 100 de posturi libere de chimiști, medici și cercetători la Institutul Cantacuzino
200 de posturi libere la Institutul Cantacuzino
Sănătate

200 de posturi libere la Institutul Cantacuzino

200 de posturi libere la Institutul Cantacuzino – miercuri într-o conferinţă de presă, Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor a anunțat că Institutul Cantacuzino va scoate la concurs 200 de posturi. Schema de personal aprobată pentru această instituție este de 1.075 posturi.

Iată ce a afirmat Vifor:

Avem o schemă de personal pe care noi am aprobat-o în jurul numărului de 1.075 de funcţii, dacă nu mă înşel, şi anul acesta vom porni cu un memorandum pe care o să îl ducem în Guvern cu 200 de funcţii pe care dorim să le scoatem la concurs. Aceste 200 de posturi sunt defalcate pe specialităţi şi pe nevoile pe care le are institutul în momentul de faţă. Nu mă refer doar la personal care să lucreze în linia de producţie a institutului, dar mă refer cu precădere la specialişti”

Motivul care a dus la încetarea producției de vaccinuri și la problema principală a instituției este plecarea specialiștilor. Mihai Vifor a adăugat că își dorește ca în cadul instituției să se formeze viitori specialiști în domeniu.

„În parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, cu orice altă instituţie de învăţământ medical din ţară, dorim să continuăm această colaborare, dorim să continuăm să formăm aici viitorii specialişti în domeniu prin activitatea pe care cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie o desfăşoară în cadrul acestui institut”

În opinia sa, cel mai optimist orizont de timp pentru repunerea pe piaţă a vaccinului antigripal este de un an şi jumătate – doi ani. În clădirile actuale vor rămâne laboratoarele naţionale de referinţă, partea de cercetare şi de învăţământ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.