SENZAȚIONAL. Confident al Papei Iona Paul al II-lea despre secretele bibliotecii Vaticanului:  „Nu română este o limbă latină, ci latina este o limbă românească”
Politic Social Ultima Ora

Senzațional. Omul care a avut acces la documente secrete din biblioteca Vaticanului: „Limba latină se trage din cea română, nu invers”

Sigur, este un pic cam greu de digerat o asemena informaţi după ce sute de ani toată lumea a spus că româna provine din latină. Totuşi, declaraţia că lucrurile au stat taman invers, că latina cultă s-a dezvoltat din limba română străveche, vine de la Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toată biblioteca secretă a Vaticanului.

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu arhivă a Bibliotecii Vaticanului, fost  membru al Comisiei Teologice Internaţionale – al cărui şef era Joseph Ratzinger, viitorul Papă Benedict al XVI-lea – a făcut o declaraţie şocantă:

“Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.).” Această declarație o puteți vedea în înregistrarea la adresa http://www.youtube.com/watch?v=Nue1A3PoJrg, minutele 52:30 – 53:11.

Senzațional. Omul care a avut acces la documente secrete din biblioteca Vaticanului: „Limba latină se trage din cea română, nu invers” 1Senzațional. Omul care a avut acces la documente secrete din biblioteca Vaticanului: „Limba latină se trage din cea română, nu invers” 2

România, „Grădina Maicii Domnului”

Cu alte cuvintem teoria conform căreia romanii au cucerit o parte din  Dacia, iar dacii, inclusiv cei din teritoriile necucerite de Roma, şi-au abandonat limba strămoşilor lor şi au început să vorbească o latina, este falsă. Conform declaraţiei lui Ledwith, la întâlnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori: vorbeau deja limba din care se născuse cândva chiar latina. În acest caz, nu mai vorbim despre români ca despre un popor nou, ci unul mai vechi decât latinii.

Menţionăm că Miceal Ledwith este o personalitate irlandeză care nu are interese personale în România şi că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în țara noastră, din anul 1999, că România este “Grădina Maicii Domnului”.

În această  ordine de idei se pune întrebarea: ce știu cei de la Vatican iar noi nu știm încă?

Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot traci

Un studiu de paleiogenetică realizat între naii 2003 – 2006 a scos în evidenţă elementele de înrudire între popoarele care au locuit cândva în Balcani şi populaţiile actuale ale acestei zone. Rezultatul a arătat că, cel puţin genetic, am rămas traci, cu foarte puţine influenţe externe.

Cercetarea a făcut obiectul lucrării de doctorat a Georgetei Cardoș, cu sprijin financiar şi tehnic din partea Institutului de Biologie Umană și Antropogie al Universității din Hamburg, Germania.

Studiul a avut la dispoziție material osos din peste 20 de situri arheologice din România, de la un număr de 50  de indivizi aparținând populațiilor vechi: 22 din epoca bronzului, 28 din epoca fierului. Datele genetice obţinute au fost comparate cu cele ale românilor de astăzi.

Concluzia de bază a fost că între actuala populație a României și populațiile care au trăit pe teritoriul acestei țări cu 2.500 – 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică, iar fondul de bază dovedește continuitatea și legătura strânsă cu populațiile vechi.

Mai mult: prin acest fond genetic străvechi, populația României se înrudește şi cu populațiile Greciei și ale Bulgariei, care s-au dezvoltat în spațiul locuit cândva de traci, cu care s-au și amestecat. Românii, prin fondul tracic, se mai înrudesc cu italienii din nordul peninsulei, dar nu au legături cu cei din sudul Italiei. De aici s-a dedus că întemeietorii Romei au avut într-adevăr o rădăcină tracică, aşa cum menţioneză unele texte vechi. (Vezi  http://www.youtube.com/watch?v=aX4DrBSgH6w)

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.