Primăria din Calafat s-a răsculat de foame. Nu și-au luat banii de 3 luni 5
A început nebunia! Primăria din Calafat s-a răsculat de foame. Nu și-au luat banii de 3 luni
Politic Economic Social

Primăria din Calafat s-a răsculat de foame. Nu și-au luat banii de 3 luni

Angajaţii Primăriei Calafat din judeţul Dolj au refuzat joi să lucreze şi au ieşit în faţa instituţiei să protesteze, pentru că nu şi-au primit salariile de trei luni, în condiţiile în care în primărie nu a fost votat bugetul.

Primarul din Calafat, Lucian Ciobanu, spune că situaţia a fost creată de consilierii locali PNL şi ALDE care au refuzat să se întrunească pentru a vota bugetul.

„Angajaţii au venit la Primărie, dar refuză să muncească pentru că nu şi-au primit salariile. Nu le putem plăti salariile pentru că nu avem buget. Consilierii locali refuză sa vină la şedinţele locale pentru buget. Oamenii nu mai pot accepta situaţia şi acum o parte dintre ei protestează. Şi cei care au rămas în birouri protestează nemuncind”, a spus Lucian Ciobanu.

La rândul lor, consilierii locali spun că nu votează bugetul pentru că primarul nu vrea să aplice reducerea coeficienţilor de salarizare în cazul anumitor persoane cu funcţii de conducere, propunere care a fost votată de consilierii locali, în unanimitate. Consilierii locali atrag atenţia asupra faptului că primarul şi alţi şefi de departamente au salarii care depăşesc 6.000 de lei, în timp ce majoritatea angajaţilor primeşte salarii de 1.500 de lei.

„Bugetul municipiului Calafat este folosit într-o proporţie foarte mare pentru plata salariilor, ceea ce este inacceptabil. Primăria Calafat nu mai poate derula investiţii extrem de necesare pentru dezvoltarea oraşului, deoarece trebuie sa plătească salarii imense”, spune Petre Trăistaru, consilier local.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a transmis deja o somaţie primarului: „Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici vă solicită să procedaţi de urgenţă la plata salariilor angajaţilor Primăriei Municipiului Calafat, motivat fiind de faptul ca de trei luni de zile aceştia sunt privaţi de aceste drepturi.. Solicităm de asemenea să dispuneţi plata la zi a tuturor salariilor aşa cum au fost ele stabilite, precum şi dobânda legală pentru fiecare zi de întârziere. Membrii noştri de sindicat au suferit un prejudiciu material prin neacordarea drepturilor salariale stabilite de lege, fapt ce a creat un dezechilibru financiar major în bugetul familial al oricărui angajat”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii