VREMURI GRELE. Coaliția se CANIBALIZEAZĂ: PSD fură parlamentari de la ALDE 1
Politic Ultima Ora

VREMURI GRELE. Coaliția se CANIBALIZEAZĂ: PSD fură parlamentari de la ALDE

Social-democrații negociază transferul unor parlamentari înainte de moțiunea de cenzură anunțată de PNL. Informația, plecată din zoan social-democrată, a fost confirmată de liberali.

Cele mai avansate negocieri „om la om” sunt la Camera Deputaților, unde PSD își dirijează atenția către PMP și PNL.

Liderul PSD Liviu Dragnea nu este de acord cu o eventuală racolare a unor parlamentari ALDE pentru că nu vrea să deterioreze relația în coaliția de guvernare cu Călin Popescu Tăriceanu, mai spun surse parlamentare.

Pe bursa zvonurilor din Parlament a circulat în ultimele luni informația că în ALDE au început să se înmulțească animozitățile personale între unii membri ai partidului și că nu este exclus ca unii parlamentari să vrea, dacă atmosfera nu se îmbunătățește, să plece din partidul lui Tăriceanu către PSD.

Pe de altă parte, surse din PSD au spus luni pentru ȘTIRIPESURSE că partidul ar dispune de o majoritate confortabilă cu UDMR și minoritățile naționale.

Discuțiile din Parlament despre majoritatea guvernamentală au început să escaladeze după ce fostul premier Victor Ponta a anunțat, luni, că 4 deputați PSD au demisionat și s-au înscris în partidul său, Pro România.

Termenul limită pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului este 10-12 decembrie, a spus recent  preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El a adăugat că pentru reuşita moţiunii este necesar ca aceasta să fie votată de 67 de parlamentari în plus faţă de cei din Opoziţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.