Uluitor. Spitalul județean din Vaslui dă pacienților apă infestată cu E-coli
Sistemul de sănătate explodează. Zeci de bolnavi au ieșit la protest în fața CNAS
Politic

Viziune PSD. „Sistemul național de sănătate este într-o continuă îmbunătățire”

În data de 11 februarie este celebrată „Ziua Mondială a Bolnavului”, proclamată din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992. Această zi coincide cu prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, iar cu acest prilej, în fiecare an, Suveranul Pontif se adresează celor aflaţi în suferinţă din cauza diverselor boli, chemându-i să lupte împotriva maladiilor ce-i afectează.

 Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită pentru prima dată în 1993, iar celebrarea ei solemnă a avut loc la Lourdes, Franţa. Această zi mondială se celebrează la dată fixă, 11 februarie, dată care coincide cu prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes. Apariţiile (18 la număr) ale Sfintei Fecioare Maria la Lourdes au avut loc între 11 februarie şi 6 iulie 1858, când Bernadeta Soubirous, în vârstă de 14 ani, a mers să caute lemne, împreună cu două prietene, la grota de la Masabielle, în apropiere de Lourdes, în Franţa.

În România, Ziua Mondială a Bolnavului este marcată de comunităţile romano-catolice şi greco-catolice prin slujbe religioase şi rugăciuni care au loc în biserici, dar şi prin vizitele reprezentanţilor Bisericii Catolice în spitale, azile de bătrâni, oferind fructe, iconiţe, pliante, jucării şi alte mici daruri.

Ca membru în Comisia de sănătate și familie a Camerei Deputaților, sunt încredințată că Guvernul României, prin Ministerul Sănătății și celelalte instituții abilitate, face toate demersurile necesare pentru ca drepturile bolnavilor din țara noastră să fie respectate, iar ei să se bucure de o îngrijire de calitate.

Sunt convinsă că sistemul de sănătate din România va progresa constant și în acest an, mai ales după ce bugetul destinat Sănătății a fost majorat cu aproximativ 5 miliarde de lei faţă de 2018, în creştere de 12% față de anul trecut.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii