Dăncilă discuții cu președintele Congresului Mondial Evreiesc. Ce s-a stabilit
Politic Ultima Ora

Viorica Dăncilă își pune cenușă în cap și schimbă mesajul de pe site-ul Guvernului

Mesajul transmis, de Ziua Imnului, de premierul Viorica Dăncilă a fost modificat pe site-ul Guvernului, astfel încât greșeala legată de „Câmpia Libertății” a fost corectată, fiind scoasă cu totul precizarea.

“Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deșteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate.Astăzi, ”Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri”, se precizează în mesajul postat, la ora transmiterii știrii, pe site-ul Guvernului.

În mesajul inițial se arăta: “Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deșteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate. Astăzi, ”Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri”.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o confuzie în mesajul transmis inițial, de Ziua Imnului, vorbind despre „cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba-Iulia”. Câmpia Libertății se află la Blaj, nu în Alba Iulia, iar adunările naționale de aici au avut loc în 1848.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.