Protest PNL și USR în plenul Senatului
Protest PNL și USR în plenul Senatului
Politic

VIDEO.Protest PNL și USR în plenul Senatului

Protest PNL și USR în plenul Senatului

Protest PNL și USR în plenul Senatului – aceștia își manifestă vehement nemulțumirea față de modificările aduse la legile justiției și codurile penale. Plenul Senatului este în plină agitație, acum dezbătându-se Legile Justiției. Parlamentarii PSD și ALDE au refuzat scoterea de pe ordinea de zi a proiectelor.

Solicitarea liberalilor a fost respinsă cu 71 de voturi „împotrivă” şi 38 de voturi „pentru”.

Senatorii USR au venit și cu portavoce, la fel ca în plenul Camerei Deputaților. Ei au protestat de la Tribuna Senatului. Chestorii senatului l-au liniștit pe Mihai Goțiu, cel care a adus portavocea și care a început să o folosească când microfonul i-a fost tăiat de Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorii USR au adus niște mânuțe galbene, prezente și la manifestațiile împotriva acestor modificări, și le-au distribuit și celor de la PNL.

Comisia specială condusă de Florin Iordache „a lucrat” până târziu în noapte, iar opoziția spune că nu are rapoartele pentru ultimele legi ale justiţiei.

USR au solicitat retrimiterea la comisie pentru 60 de zile a legilor justiţiei. Parlamentarii de la PMP, au solicitat amânarea pentru sesiunea parlamentară viitoare a dezbaterilor pe marginea legilor Justiţiei, dar au părăsit sala pentru a nu asigura cvorum.

Senatorii PSD și ALDE vor să adopte modificările controversate la legea 303/2004 privind statutul magistraților și la legea 304/2004 privind organizarea CSM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.