2 programe NOI pentru români. Se construiesc creșe/grădinițe pentru copii și locuințe de serviciu pentru adulți
Exclusiv Politic Ultima Ora

Veste extraordinară! Scad prețurile la case! Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care modifică plafonul pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 de metri pătraţi.

Legea a fost inițiată de deputatul PMP, Petru Movilă.

” O veste bună!Legea inițiată de mine , 100% Petru Movilă, 100% PMP, privind reducerea TVA la locuinţe de la 19 la 5 la sută a fost astăzi promulgată”, a spus inițiatorul legii.

Veste extraordinară! Scad prețurile la case! Iohannis a promulgat legea 7

Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. Terenul pe care este construită locuinţa include şi amprenta la sol a acesteia.

Prin locuinţă livrată ca parte a politicii sociale se înţelege: livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 140.000 euro, echivalent lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de persoane fizice.

Suprafaţa utilă a locuinţei este cea definită prin Legea locuinţei nr. 114/1996. Anexele gospodăreşti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare.Prevederile acestei legi intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii