Coaliția PSD-ALDE scârțâie puternic. Vosganian a plecat valvârtej de la o întrunire social-democrată
Varujan Vosganian îl face praf pe Meleșcanu. Se descotorosește de el
Politic

Varujan Vosganian vs Claudiu Năsui pe Legea Bugetului 2018

Varujan Vosganian vs Claudiu Năsui pe Legea Bugetului 2018

Varujan Vosganian vs Claudiu Năsui pe Legea Bugetului 2018 – “Dacă parlamentarii tineri se contaminează de la năravurile noastre, nu ajungem nicăieri”

Deputatul Claudiu Năsui a numit instituţia Academia Oamenilor de Ştiinţă „o sinecură” și a cerut să nu mai fie finanțată de la bugetul de stat. Deputatul ALDE Varujan Vosganian i-a replicat cele de mai sus: că dacă tinerii „se contaminează” de la năravurile celor cu experienţă, nu se ajunge nicăieri.

În şedinţa comună a Comisiilor de buget din Parlament, deputatul USR, Claudiu Năsui, a afirmat:

„Este o derogare prin care se înfiinţează o altă academie infamă, o sinecură ordinară, numită Academia Oamenilor de Ştiinţă şi propunem eliminarea finanţării sale de la bugetul de stat”

Tot acesta, la cererea deputatului PSD, Marius Budăi, de a nu mai utiliza un astfel de limbaj a replicat: „E o sinecură”, fapt care a determinat intervenția lui Varujan Vosganian, ce i-a reproșat tânărului parlamentar că nu dă dovadă de un comportament adecvat.

„Domnule Năsui, înţeleg să fie un reproş către noi, care suntem înrăiţi în rele aici, în Parlament. Dar nu mi se pare însă normal ca un om tânăr şi la trup curat, vorba poetului, să se comporte aşa, presupunând că şi cei cu experienţă se comportă aşa. Pentru că dacă şi cei tineri se contaminează de la năravurile noastre, nu o să mai ajungem nicăieri. Vă rog eu, nu mai justificaţi în chestii de-astea cu <<porcii care se îngraşă în Parlament>> şi cu <<şuşele ordinare>> prin faptul că cei pe care i-aţi găsit în Parlament folosesc astfel de limbaj”

Răspunsul lui Vosganian a continuat cu: „Pentru că ieri s-a invocat numele lui Soroş, spun şi eu astăzi că e o şuşă ordinară. Nu prea văd legătura, dar nu-i normal ca dumneavoastră, un om tânăr, şi ne punem bazele pe noua generaţie, să invocaţi că spuneţi aşa pentru că alţii spun aşa”

Năsui nu s-a lăsat mai prejos: „Eu nu am spus asta, eu am spus că acelaşi standard pe care îl doriţi pentru Opoziţie trebuie să-l aplicaţi şi dumneavoastră”

Amendamentul propus de USR a fost repins cu 19 voturi „pentru”, 11 voturi „împotrivă” şi două abţineri.

În acest moment se discută bugetul în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget – Finanțe

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.