Un deputat PSD promite scandal, luni, la Minsiterul Transporturilor 1
Ministerul
Politic Ultima Ora

Un deputat PSD promite scandal, luni, la Minsiterul Transporturilor

Deputatul ieșean Silviu Macovei a ieșit public astăzi cu o reacție față de anularea curselor Blue Air pe ruta Iași – Cluj Napoca – Timișoara.

Un deputat PSD promite scandal, luni, la Minsiterul Transporturilor 2

Parlamentarul a afirmat pe contul oficial de deputat al unei rețele sociale faptul că importanța acestei rute l-a determinat să ia atitudine. „Am urmărit cu destulă neplăcere decizia unilaterală a companiei private Blue Air de a anula intempestiv cursa spre Cluj Napoca și Timișoara. Sunt conștient că este un conflict comercial care privește deciziile unei companii private, însă importanța acestui pod aerian între estul și vestul României transcende o simplă neînțelegere. Vorbim aici despre mii de călători, oameni de afaceri din industrie, IT și multe alte domenii. Mai mult decât atât, se știe că sunt foarte mulți pacienți care au nevoie de specialiști în oncologie și care se deplasează la Cluj Napoca pentru tratamente, cum sunt de asemenea numeroși pacienți din vest care vin la Iași pentru alte specialități la care noi excelăm. Este o componentă socială foarte puternică pe care nu o putem ignora!” a afirmat deputatul Silviu Macovei.

”Poate este momentul să vorbim și despre o lege a lobby-ului”

Acesta vorbește și despre care ar putea fi gradul de implicare al autorităților în rezolvarea acestei situații: „Din cauza importanței și sensibilității acestui subiect, autoritățile ar trebui să se implice. Evident, luni la prima oră voi sesiza Ministerul Transporturilor și voi lua legătura și cu președintele Consiliului Județean Iași. Este nevoie de dialog și de aceea consider necesară reunirea tuturor celor implicați la o masă rotundă unde să se găsească soluții. Însă, atribuțiunile pot fi prea ușor depășite, mai ales într-un conflict comercial, chiar dacă avem în vedere exclusiv interesele cetățenilor. Poate este momentul să vorbim și despre o lege a lobby-ului, la fel cum au alte țări europene!”.

Parlamentarul ieșean este cunoscut în spațiul public atât pentru implicarea în rezolvarea problemelor companiei naționale TAROM, cât și ca un susținător ferm al autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.