ULUITOR. Guvernul ets evarză: Până și ELEVII critică BUGETUL PE 2019!
Politic Social Ultima Ora

ULUITOR. Guvernul este varză: Până și ELEVII critică BUGETUL PE 2019!

Consiliul Național al Elevilor cere Guvernului să amâne aprobarea bugetului de stat pe 2019 și acuză probleme în stabilirea costului standard per elev.

Consiliul Elevilor cere amânarea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, acuzând numeroase probleme în funcționarea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar (CNFIP) – forul care trebuie să stabilească costul standard per elev. Concret, elevii spun că nu poate fi stabilit bugetul pentru preuniversitar, atâta vreme cât CNFIP nu a stabilit costul standard per elev.

Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, a acuzat “lipsa de transparență”, “ignorarea totală a nevoilor reale ale elevilor și cadrelor didactice”, și “rolul total decorativ al CNFIP din ultimii ani” în finanțarea învățământului preuniversitar.

“Având în vedere modificări ale elementelor care stau la baza costului standard per elev/preșcolar,
Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea aprobării bugetului de stat pentru anul 2019, conștientizarea necesității respectării procedurilor”, atrage atenția Consiliul Elevilor.

Elevii anunță că în 2019 vor “desfășura o serie de analize care să ajute la determinarea necesităților reale și vom solicita ca ședințele CNFIP să se desfășoare în timp util, astfel încât finanțarea să urmarească elevul și școala, nu invers”.

“Nu putem închide ochii atunci când există nereguli în sistem, aceasta este singura cale prin care putem asigura un act instructiv-educativ de calitate. Politizarea școlilor și transferul practicilor incorecte din zona politică în zona învățământului sunt unele dintre cauzele principale ale stării precare ale sistemului, care privează milioane de cetățeni ai României de o educație de calitate”, a declarat Petru Apostoaia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.