A apărut CV-ul șefei ANAF, cu un numele este greșit. Experiența nu o recomandă pentru postul primit cadou de la PSD
Politic Economic Justiție Social Ultima Ora

ULUITOR: GUVERNUL A FALSIFICAT DATELE MIHAELEI TRICULESCU PENTRU A DEVENI ȘEFA ANAF

În cadrul unui comunicast de presă, Guvernul a anunțat că „Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență. În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii. Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice”. Toate aceste date au propulsat-o pe Mihaela Triculescu, contabila primăriei din comuna Cârcea, la șefia ANAF. Ce să vezi însă, datele erau false…

Jurnaliștii de la clujust.ro au fost curioși să vadă în ce a constat activitatea ei de practician în insolvență. Potrivit datelor furnizate de Termene.ro, numele Mihaelei Triculescu începe să apară în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI) din 16 noiembrie 2016, deci nu chiar trei ani. Firmele de care s-a ocupat ca lichidat judiciar nu sunt prea multe: Studio Mircea SRL-D, Protektor Consultancy 2016, Camival SRL, General Premiul Food 2016, MKD Professsional, Klaus Procarne SRL, Hol-Bild SRL, Gela-VI SRL, BBL Electronica SRL, Luckyland Imobiliare, Super Lior 2015 și Cosmica Travel.

În cazul a doua dintre firme, Hol-Bold din Suceava și BBL Electronica din Arad, lichidatorul judiciar provizoriu Mihaela Triculescu nu a fost confirmată pentru a continua procedura de către creditori, pe motiv că nu e practician în insolvență agreat de ANAF, fiind aleși alți practicieni.

În 5 decembrie 2017, Tribunalul Suceava hotăra: „Admite cererea formulata de debitorul SC HOL-BILD SRL Suceava, prin lichidator Cabinet Individual de Insolventa Triculescu Mihaela. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea privind procedura insolventei, dispune deschiderea procedurii simplificate de insolventa împotriva debitorului.

În temeiul art.73 din Legea privind procedura insolventei, desemneaza în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Cabinetul Individual de Insolventa Triculescu Mihaela, care va îndeplini atributiile prevazute de art. 64 din lege, cu un onorariu provizoriu în cuantum de 1.000 lei.”

Ulterior, firma din suceava apare în BPI ca fiind administrată de altă societate de practicieni în insolvență, Omega SPRL Iași, care scrie în raportul de activitate din octombrie 2018 ce s-a întâmplat cu Triculescu:

”Din Tabelul preliminar al creanțelor nr. 08/25.01.2018, publicat în BPI nr. 1618/25.01.2018, rezultă că au fost depuse două cereri de admitere a creanței în termenul legal stabilit prin notificarea de deschidere a procedurii simplificate a insolvenței şi dispus de judecătorul sindic, respectiv A.J.F.P. Suceava, pentru un cuantum al creanței de 46.323,00 lei, și Primăria municipiului Suceava, pentru o creanță de 9.602,29 lei. Cu ocazia adunării creditorilor din data de 02.02.2018, nu a fost confirmat lichidatorul judiciar provizoriu desemnat de instanța de judecată, motivat de faptul că nu se află pe lista practicienilor în insolvență agreați de ANAF. Procesul-verbal încheiat cu ocazia ședinței adunării creditorilor a fost înregistrat cu nr. 12/02.02.2018 și publicat în BPI nr. 4106/26.02.2018.”

Potrivit procesului-verbal, chiar Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a fost cea care a votat pentru ca Triculescu să nu fie confirmată ca lichidator în dosar.

Același lucru s-a întâmplat în dosarul de insolvență al firmei BBL Electronica din Arad.

Hotărârea din 23 mai 2018 a Tribunalului Arad a fost: ”Admite cererea formulată de lichidatorul C.I.I. Triculescu Mihaela, cu sediul în Craiova, str. Theodor Aman, nr. 2, bl.73AP, sc. 2, ap. 2, jud. Dolj pentru deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi, pe cale de consecinţă:

În temeiul art. 71 alin 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă,
Dispune deschiderea procedurii simplificate de faliment împotriva debitorului SC BBL Electronica SRL., cu sediul în Arad, str. Ghioceilor, nr. 38, O.R.C. J2/1479/2008, C.U.I. 24336947.

În temeiul art. 145 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, numeşte lichidator judiciar pe C.I.I. Ticulescu Mihaela, cu sediul în Craiova, str. Theodor Aman, nr. 2, bl. 73AP, sc. 2, ap. 2, jud. Dolj, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. cu o retribuţie de 4.000 lei până la prima adunare generală a creditorilor.”

În procesul verbal al adunării generale a creditorilor nr. 195/24.07.2018 se arată:

”Referitor la ordinea de zi, respectiv confirmarea lichidatorului judiciar :
1. AJFP Arad cu un procent de 96,26% din totalul mesei credale prin punctul de vedere 2715/ad/18.07.2018 transmis prin e-mail, nu confirma lichidatorului judiciar şi propune ca lichidator judiciar Casa de Insolventa RAVA un onorariu de 600 lei/luna şi un onorariu de succes de 0,5%”

Spre sfârșitul anului cabinetul individual de insolvență Triculescu Mihaela a mai fost numit ca lichidator judiciar provizoriu într-un dosar în care este creditor AJFP București.

În cazul firmei Cosmica Travel SRL, Triculescu a fost numită de Tribunalul București ca lichidator judiciar provizoriu de Tribunalul București în 26 octombrie. Potrivit notificării privind intrarea în faliment,  unicul creditor este AJFP București

La adunarea creditorilor din 20 decembrie, care avea pe ordinea de zi și ”confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului acestuia”, nu s-a prezentat niciun creditor. Următoarea dată pentru convocarea adunării creditorilor nu a fost anunțată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.