Kelemen Hunor aruncă bomba. Opoziția nu are lider, iar Ponta e alături de Dragnea
Kelemen Hunor nu o mai suportă pe Dăncilă. ”Am încercat 2 ani”
Politic Social Ultima Ora

ULTIMA ORĂ. UDMR se reformează: ”Noi nu avem cum să ne gândim la o comunitate care tot timpul să fie pesimistă”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Miercurea Ciuc, că viitorul congres al UDMR, programat în luna februarie 2019, va fi unul de remaniere, însă marea miză va fi imaginea de viitor care se va contura pentru a fi promovată în rândul comunităţii maghiare, potrivit Agerpres.

„La anul trebuie să ne pregătim de congres şi legat de acest aspect va exista un document înaintat, vă rog să sprijiniţi acest document. Va avea loc un congres de remaniere şi peste remaniere mai există o mare miză a congresului din 2019. Această miză este imaginea de viitor. Ce fel de imagine de viitor vom putea contura pentru comunitatea maghiară din Transilvania, astfel încât comunitatea maghiară din Transilvania, în anii care urmează, să aibă succese, să aibă succese chiar în fiecare zi, să aibă succese individuale şi comunitare? Pentru că noi nu avem cum să ne gândim la o comunitate care tot timpul să fie pesimistă şi care să primească în continuare mesaje negative. Trebuie să arătăm comunităţii ce dorim noi să facem în viitor, pentru că munca noastră constă şi în dezvoltarea comunităţii, nu este vorba doar despre reprezentarea intereselor politice, ci în sensul cel mai nobil al cuvântului ne ocupăm şi de dezvoltarea comunităţii”, a afirmat liderul UDMR, potrivit traducerii oficiale.

Kelemen Hunor a spus că în Transilvania se doreşte construirea unei comunităţi maghiare competitive, care să poată crea valori şi să poată avea continuitate.

„În câteva domenii va trebui să ne explicăm punctul de vedere, va trebui să spunem ce este corect în învăţământ, în cercetare, în sănătate, în economie, chiar şi în politica fiscală, în domeniul investiţiilor şi bineînţeles cum vom putea forma, cu instrumentele noastre modeste, pentru că trebuie să recunoaştem că 30 de voturi în Parlament, 200 de primari în administraţia publică înseamnă putere, dar nu vom putea întoarce cu susul în jos lumea. Cum am putea lucra astfel încât viitorul să fie previzibil, să fie cuantificabil pentru fiecare familie, pentru fiecare om şi comunitate? Noi pentru congres ne pregătim cu astfel de documente, ne pregătim să adoptăm astfel de hotărâri şi vă invit pe toţi, în conformitate cu cunoştinţele dumneavoastră, să contribuiţi la elaborarea acestor documente”, a precizat Kelemen Hunor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.